Jajj, kérdezdmeg, kérdezdmeg… mit csináltam ma délután?
Én azt fogom válaszolni: – Találd ki! ‘D’ betűvel kezdődik!
És erre harsány vigyorral vágod majd rá: – És efektetszereltéljózsi a vége!

Eredeti terveimben az szerepelt, hogy két napig csak kibírja ez a szutyok hamis Konti, aztán a hétvégén beruházok. Nos, nem bírta ki. Első nap, hazafelé, nagyjából a Hungária krt – Kerepesi sarkon feladta. Szétszedtem, ragasztás mentén böszme nagy lyuk. Katód. Meg anyód.
Mivel otthon jelentősen megcsappant a tartalékgumi készletem, csak a másik szutyok, a sunyiban leeresztős Panaracer gumi volt nálam. Beraktam, felpuppantottam. Hazáig csak kibírja.
Nem bírta ki. A József Attila lakótelepen ‘Pssssst!’ mondta a vadászblézer az a nyomorult belső. Szétszedtem. Baromi nagy kráter a gumin. Nagy kedvem lett volna telefonálni Nejnek, hogy ‘Babám, vigyél haza’… de aztán eszembe jutott Pepin bácsi jelmondata (az osztrák katona mindig győz!), így nekiálltam ismét szerelni. Cseregumim már nem volt, kénytelen voltam azt az ocsmányságot megragasztani. Külön élmény volt, hogy a nemrég vásárolt gumiragasztó készletből már csak egy foltom maradt. Nem nagyon hibázhattam… de gumiragasztásban egyszerűen már képtelen vagyok. Simán megy behunyott szemmel is.

Innentől már sima volt. Este negyed kilencre haza is értem. Jobb, ha nem is gondolok bele, mi mindent kellett volna már tegnap este megcsinálnom.

Ne kérdezd, én sem értem, honnan van bennem ez a türelem. (Kicsit úgy érzem magam, mint Pepin öccse, Francin a motorkerékpárjával.) De bármilyen furcsa is, határozottan bízom benne, hogy egyszer rendbejön minden. Csak találnom kell egy üzletet, ahol lehet eredeti Continental gumit venni. Mert külvárosban (Újpest, Pestlőrinc) csak hamisított Conti van, azt meg látod, mennyit tud. A Probike-nál sem volt, ráadásul jól rámsózták ezt a baromi szar Panaracert. De egyszer biztosan meglesz. Szombaton pl. megyek a Hugo-ba, ha lesz, akkor bevásárolok.

Még mindig itt ülsz a monitor előtt? Mars azonnal Continental részvényt venni!