Szeleburdi Család

Nagyítás

Igazából már csütörtökön terveztem ezt az írást, de mivel péntek hajnali négyig dolgoztam, így hamar meggyőztem magam, hogy aludni jobb. (Puha vagy, Jenő!)
Szóval volt az a remek vihar csütörtök este. Ahogy Pratchett szokta írni, ez egy olyan vihar volt, mely fent a hegyekben mindent megtanult, milyennek is kell lennie egy igazi viharnak. Ahogy a kemény legény a kocsmában: amint megérkezett, rögtön úgy vágta pofán a nagyobb leandert, hogy az egyből elfeküdt… majd amikor visszaállítottam, egyből leverte megint.
Ekkor döntöttünk úgy Nejjel, hogy jó Szeleburdi Család módra megsétáltatjuk a kicsikét. Lábánál fogva bevonszoltam a nappaliba, felállítottam… és egyből betöltötte a rendelkezésére álló teret. Remek lesz télen, amikor kettő ilyen fog szemezni egymással. Mindig is szerettem volna pálmaházban lakni.
(Egyébként a vihar tényleg nem volt semmi. Eddig még soha nem láttam ilyet: vonult egy nagy fekete felhő, és folyamatosan villámlott, dörgött. Mint egy gigászi, kontaktos neoncső. Agyon is vágta a desktop gépemet. Szerencsére a tablet jól viselkedett, be tudtam fejezni rajta a munkát. Aztán péntek estére magához tért a desktop is. Igen, semmi különös.)

3 Comments

  1. Ki kell ültetni és akkor nem dől el a szélben, ráadásul jobban is fejlődik. De akkor ősszel nagyobb gond lesz bevinni :-)

  2. Tulajdonképpen az lett. Kapott egy másik bödönt és egy nehéz fa virágtartót. Azóta még nem dőlt fel a teraszon.

  3. Nagykerben kb. 1500 Ft az “egydugós” MGE-túlfeszvédő darabja. Kisker árnak számoljunk mondjuk durván 4k-t. Nem éri meg jobban egy ilyet elpukkantani minden érzékeny cucc helyett? :) Nálunk hűtőgép, mosógép, erősítő, komputerek, minden ilyenen van a hálózatra kötve. Azért itt a város szélén nem árt, sok a légvezeték.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading