Day: June 23, 2008

Natural Born Killers

A Mogyoródi úton csorogtam reggel bringával, a Nagy Lajos Király útja felé. Kétszer két sáv, én a külsőben gurultam… amikor a belsőből kivágott egy autó, közvetlen mellettem… és besorolt elém. Fékeztem, megálltam. Túlzottan nem zavart a dolog, egyébként is nagyjából ott akartam megállni az árnyékban, nem pedig egy kocsinyival előrébb, a kereszteződésben, a tűző napon. De ezt a vezető nem tudhatta. Mondjuk, nagyon nem is érdekelhette, a letekert ablakon tisztán hallottam, ahogy az utas félhangosan megkérdezte a sofőrt:
– És a Született Gyilkosokat láttad?
Mindannyian jót vigyorogtunk.
(Kivételesen most semmi irónia nincs a mondatban. Tényleg tetszett a beszólás.)

…….:::::::……..::::::……:……::::……..::::::………..::::.

Aztán lehet, hogy ma születésnapot is ünnepelhetek. Vagy csak megúsztam egy nagy esést. Az Üllői-Ecseri sarkon vártam – immár hazafelé – hogy bezöldüljön a lámpa. Zebra, kerékpárút, külön lámpa a bringásoknak. Megjött a zöld, ellöktem magam… aztán hülyén maradtam. A hátizsákom egyik pántja beleakadt a nyereg alatt valamibe, emiatt nem bírtam rendesen felülni, csak olyan félig beszart pózban guggoltam a vázon. Jó egy métert mehettem a zebrán így, majd visszakanyarodtam a járdára. Abban a pillanatban fél méterre tőlem, ott, ahol éppen lennem kellett volna, elzúgott egy tanulós autó. A Partner üzletház felőli bekötőútról jött, valószínűleg már az oktató vezette, mert teljes gázzal döngetett be az akkor már jócskán pirosba.
Things happen.

Email és a Detektívek

A ceglédi kihelyezett Inetpub gyűlésen ért egy enyhe meglepődés. Ott ugyanis kiderült, hogy van, aki úgy gondolta, az Email és a Detektívek oldal arra szolgál majd, hogy eddigi írásainkat oda gyűjtsük, mondhatni archiváljuk.
Pedig nem. Az oldal köszöni szépen, frissül, frissülget, mikor melyikünknek van ideje írni rá valamit.
Most éppen azt látni, hogy egyikünknek sem. (Pedig be van készítve mosásra vagy öt piszkozat.)

Degradált

Ja, bakker. Szószerint ezt írták a mellettünk lévő erdőről abban a felmérésben, amely a Külső Keleti Körút építését akarta sugallni, leszólva, eljelentéktelenítve a környezetet:

A terület állatvilága a növényzet degradált jellegének megfelelően szegény.

Megint kint ülök a teraszon, ott írom a ma esti jegyzeteket. Az előbb egy süni araszolt el a terasz szélén. Nem lehet szokatlan esemény, mert a macska a füle botját sem mozdította. Aztán nem sokkal később egy valamivel nagyobb állat vetette át magát a kerítésen. Kajla valószínűleg már korábban megérezte a jelenlétét, mert feltekert a jó 170 centi magas fal tetejére applikált virágtartóba. Nem vagyok egy Fekete István, nem is volt sok időm vizsgálgatni az állatot, de futólag menyétnek tűnt. Olyan harminc centi hosszú, hegyesorrú, hosszúkás szürke állat. Egy ideig szemezgettünk, aztán megmozdultam egy picit… és elszaladt.

Degradált. Ja.