Normális?

Zokogó horvát focista fejét élő felvételen, premier plánban közvetíteni? Miközben egy agyalágyult riporter ordítva szennyezi audiószmoggal a környezetét?

A média állítólag az igényeinket szolgálja ki. Nem akarom elhinni, hogy ilyenek vagyunk.

5 Comments

 1. Az e heti HVG-ben van erről egy jó cikk…
  (pl itt írják azt is, hogy a 70-es években 3 kamerával vettek egy meccset, ma harmincvalamennyivel…).
  A lényege, hogy egyszerű sportolókból direkt szeretnének médiaszemélyiségeket csinálni (vö: Beckham), a játékosokat különböző vágásokkal, efekktekel gyakorlatilag valóságshow-hősökké alakítják át…
  A zokogó horvát pedig jól lehozta a meccs lényegét…: a 11-es rúgásokat a horvátok fejben vesztették el, nem bírták a nagy lelki terhet… a 119.-ben eufória, a 121.-ben döbbenet, de még hozható lett volna a meccs a 11-esekkel, de ők mint egy gyerek, sírtak, hogy ez nem igazság, ők már továbbjutottak…
  És ha már emberség meg premierplán dráma: a meccs legszimpatikusabbja nekem a török kapus, Rüstü volt: míg a többi török őrjöngve ünnepelt, ő egyesével odament minden horváthoz, kezet fogott és vigasztalta őket.

 2. Nem teljesen értek egyet, mert ha már 11-es rúgások, akkor ott a csapat mellett egyéni tragédiák is vannak, és ezt meg szokta mutatni a kamera, hozzátartozik a meccs végéhez. Azt viszont én sem foghatom fel, hogy miért ezt az idiótát hagyta kint az m1 közvetíteni? Miközben kint volt Gundel Takácsunk, kint volt Hajdú B. És hova tűnt Faragó Ricsi? Hova tűnt Faragó Ricsi? Néha a falat vakarom. A legjobb az volt, amikor a 11-es rúgások előtt azt magyarázta, hogy horvát kapus ezt csinálja, Rüstü meg szaladgál a pályán, miközben a képen Rüstü és a horvát kapitány a bírókkal éppen sorsolják, hogy ki kezd és melyik kapura játszanak. ??!?!?

  Egyébként ritka rossz meccs volt, szerintem a horvátok nagyon nem érdemelték volna meg, hogy továbbjussanak azzal a talált góllal, úgyhogy a 11-es rúgásokat igazságosabbnak éreztem. Más kérdés, hogy a lélektani előny a törököknél volt, és a horvátok ettől érthetetlen módon fejben elkészültek. Három emberből kettő a kaput sem találja el? Ez nagyon gáz.

 3. csapat mellett egyéni tragédiák is vannak, és ezt meg szokta mutatni a kamera, hozzátartozik a meccs végéhez.

  Én meg ezzel nem értek egyet. AZ egyéni tragédia megélése egyéni esemény, szigorúan belső ügy. Nem olyan, hogy közben milliók kukucskáljanak bele az orrlukadba.

 4. Persze, otthon senki nem kukucskál be az orrán, ha egyéni tragédiája van, de egy focipályán az Európabajnokságon, 30+ kamera kereszttüzében? Aki nem akarja, hogy lássák, ne menjen válogatott focistának. :)

 5. Most akkor a helyzet a következő, hogy van egy focista aki ha azt akarja, hogy az egyéni tragédiáján ne csámcsogjon a fél világ, akkor vár vele az öltözőig vagy valami és van az, hogy van a normális arányérzékkel működő média, aki veszi a bátorságot magának és ezt nem, vagy nem ilyen módon mutatja meg. Számomtra az utóbbi szimpatikusabb tűnik, bár az is igaz, hogy a győztesek féktelen örömmámorának bemutatása ellen tán kevésbé tiltakozunk. Pedig az csak az érem másik fele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.