Day: June 20, 2008

Búvár Mousepad Kund

És én még azt hittem, vége. Mondjuk, amikor az ESET ledarálása után nekiállt hülyéskedni a tabletpc, akkor már sejthettem volna, hogy ennyivel nem úszom meg. Aztán tegnap este bedugtam egy fülhallgatót és kékhalál lett belőle. Majd pár órával később ismét. Döntöttem: újratelepítés.

Meglepő módon a kisérletező kedv még nem halt ki belőlem, így elővettem a Vista(!) telepítő lemezt, betettem a meghajtóba, gép restart… és elindult az XP. Hömm.
Sajnos valahol agyam mélyén tudtam, hogy ez lesz, de az optimizmusközpontom mindent bevetett, hogy elkendőzze a zavaró jeleket. A DVD egységem ugyanis USB-s. És mint írtam korábban, az egyik ősöreg USB elosztó (MVP ajándék, USB elosztót is tartalmazó egéralátét), kinyírta a tabletpc-m USB portjait, pontosabban valószínűleg az alaplap USB chipjét. Akkor nem estem kétségbe, vettem egy USB PCMCIA kártyát, arról ment szépen minden.
Egészen eddig. Ugyanis a tablet képtelen PCMCIA kártyáról bootolni, floppym pedig nincs. Elméletileg menne még a pendrive boot is… de az is USB, ugye. PXE? Ahhoz felkonfigurált szerver is kellene.

Így most az a hülye helyzet állt elő, hogy a bátor egéralátét az öngyilkos akciójával kinyírta magát a tabletpc-t is. Igaz, nem egyből. Meg kellett várnia, amíg újra nem kell telepítenem a gépet. Akkor viszont ütött. Természetesen elképzelhető még olyasmi, hogy akad ember kies honunkban, aki ki tud cserélni egy meglehetősen ritka tabletpc alaplapján egy chipet… ugye, kétfejű borjak is születnek néha.

Szuicid

Rendszeresen járok bringával a Kerepesi út – Hungária körút sarkán. Szerintem nem tévedek nagyot, ha a sarkot Budapest egyik legszennyezettebb levegőjű pontjának tartom.
Lámpánál várakozás közben szúrtam ki – már valamikor nagyon régen – hogy a Stadion gyógyszertár feletti lakás eladó. (Nagy tábla lógott az ablakban.) El is gondolkodtam rajta: vajon ki lehet az az ember, aki még pénzt is ad azért, hogy ezen a kiemelkedően mérgezett levegőjű helyen lakjon? Nem igazán tartottam valószínűnek, hogy ez a lakás valaha is el fog kelni.
Ma reggel szúrtam ki a változást. Tábla sehol, muskátlik a balkonon, erkélyajtó szélesre tárva: hadd jöjjön be az a jó levegő.
Megtalálták az öngyilkosjelöltet.