Day: June 18, 2008

Ecceri és Blog

Egy kis múltbarévülés. A korai években – olyan 2001 környékén – még vigyorogtam az egész blog jelenségen. Nem mintha most sokkal komolyabban venném… de akkoriban elég zsenge volt még a mezőny.
Gondoltam, megfricskázom egy kicsit a bloggereket – indítottam a Világökörségen egy karikatúra sorozatot, ‘Ecceri és Blog’ címmel. Ecceri egy átlagos figura, akivel történnek a dolgok, Blog pedig egy idétlen kutya, akit lehet szidni, rúgdosni. A műfaj maga pedig olyan karikatúrablog akart lenni, kitalált/eltorzított események, apró szösszenetek rajzban elmesélve.

Aztán 4 rajz után abbahagytam. Nagyon strapás volt, nem is ütött annyira, a kutyát például egész egyszerűen képtelen voltam értelmesen belekomponálni a történetekbe. Pedig az lett volna a piszkálódás lényege.

A négyből az utolsó kettő állta ki úgy-ahogy az idők próbáját. Sajnálatosan a kutya csak az első kettőn szerepelt…. de azért nagyjából látható, mi is akart ez lenni.

Nagyítás Nagyítás

Külön érdekesség, hogy a bal oldalit számítógépen rajzoltam, tablettel… míg a jobb oldali tisztán kézimunka: akvarellpapír, vízfesték.