11 Comments

 1. Erős fékszagot érzek :-))

 2. De hogy? A másodikban elkapja a felé repülőt, megmutatja a kamerának és megeszi. Ezt csak egyféleképpen tudjuk eldönteni: ki kell próbálni.

 3. Úgy, hogy csinálák meg üvegasztalon is. Addig kénytelen vagyok azt hinni, hogy egy forraló van alatta.

 4. Moonman,

  Tiéd a Paranoia Díj. :-))
  De igazad lehet… a gsm max. 900 MHz (bár nem tudom, amcsiéknál mennyivel mennek), a mikro viszont olyan 2000-2100 (ha jól emlékszem). Azért ennyi, mert ez a vízmolekulák sajátrezgése… azaz ha ekkora frekvenciával sugároznak, akkor az _anyagban lévő víz_ melegszik fel. Valószínűleg a kukorica nagy ívben leszarja a sokkal kisebb frekit.

 5. Mondjuk, az 1800 MHz már határeset.

 6. Arról ki mit tud, hogy állítólag mikróba téve nem szabadna kicsörögnie? Eddig akárhol próbáltam mindenhol zizergett.

 7. A mikró 2450 MHz-n dolgozik. 700-1000 W kisugárzott teljesítménnyel. (Ha jól megnézed a mikródat otthon, akkor ezek az adatok rajta vannak.) A telefon nyugodtan kicsöröghet, nem tökéletesen árnyékolt a doboz (ráadásul az árnyékoló rácsot a mikró frekvenciájához tervezik), rá is irják a használati utasításra, hogy ne légy a közelébe, amikor használod (cca 1m távolságot jelölnek meg).
  A mobilok max. pár W-nyi kisugárzott teljesítményének javarésze egyébként tényleg a fejben nyelődik el, de normál idejű használat során nem keletkezhet olyan melegítő és egyéb hatás, hogy az károsítana.

 8. A mobiltelefon teljesitmenye valoban max. nehany W. Azonban ezt csak ritkan sugarozza ki, fokent amikor nagy erokkel allomast keres (illetve a rossz veteli viszonyok eseten). A normal uzemben altalaban nehany 10 mW-nyi teljesitmennyel sugaroz.
  A kisugarzott telj. hatasairol annyifele kutatasi eredmeny letezik, ahany megbizo ezt a kutatast megrendelte.

  A mikrohullamu sutobol az ajton keresztul (tavolsagtol exponencialisan csokkeno modon) jon ki em. sugarzas. (Amugy villamosmernokok egyik legutaltabb vizsgakerdese a mikro mukodesenek alapelvet ado jelenseg.)

  A mobiltelefon hatasaiban valoszinuleg a fej altal elnyelt energia kisebb mertekben jelent karosito hatast, mint a telefonon hallott informaciok.

 9. Azért ez akkor is elég ijesztő. Remélem, tényleg csak trükk. Szóljatok, ha kipróbáltátok! (Holnap veszek egy head set-et.)

 10. Egy head set gyarto ceg virus marketing videoja. (Direkt nem irom le a nevet.) Csak ra kell keresni a popcorn es mobile szavakra a YoutTube-on…

Leave a Reply

Your email address will not be published.