Elmesélem, mivel töltöttem a délelőttöt: xbox-ot hekkeltem. Az a csúfság esett meg velem ugyanis, hogy elfelejtettem a “jelszavamat”. (Azért idézőjel, mert ez igazából nem értelmes szó, hanem egy gombkombináció.) Mentségemre legyen szó, utoljára egy évvel ezelőtt léptem be.
Hogy mi is volt a kiváltó ok, ami miatt újra kezembe vettem a konzolt? Az, hogy hoztam magamnak is egy játékot (Tiger Woods PGA Tour 08). Csakhogy… belépés nélkül nem igazán lehet vele normálisan játszani. A másik következmény viszont totálisan lelombozott: az én accountomhoz van ugyanis bankkártya rendelve, ráadásul van is rajta párszáz xbox pont. (Nem játékpont, hanem pénzért vásárolható xbox valuta.) Mindemellett emlékeztem tavalyról, mennyi kinlódás volt létrehozni a megfelelő xbox live felhasználót. (Azt kellett hazudnom, hogy a Buckingham palotában lakok, természetesen pontos címmel.) Ergo maradt a törés. De hogyan?
Természetesen Google. Elkeserítően nem találtam semmit, míg végül rámmosolygott a szerencse, ott, ahol legkevésbé vártam: MS Knowledge Base.
Röviden:

  1. Törölni kell a francba felhasználómat a merevlemezről.
  2. Recover gamertag from Xbox live – azaz a Microsoft Live adatbázisból visszaállítjuk a ‘sérült’ profilt. Igaz, ehhez emlékezni kellett, milyen kamu hotmail címmel regisztráltam. Volt némi köldöknézés.
  3. Tulajdonképpen meg is vagyunk: a visszaállított profilban ugyanis nincs jelszó. Nyilván érdemes elmenni a felhasználói beállításokhoz és gyártani egyet.