Day: March 17, 2008

Creative Commons bambusz

– Lemásolhatod. De úgy add tovább, ahogy kaptad – fűzte hozzá Soci, amikor ideadta a tizenkettedik bambusztövet.
Ez csak elsőre tűnt viccesnek. De már kiszedéskor látszott, hogy ezek a bambuszok komolyan gondolják a szaporodást. Valószínűleg záros időn – egy-két éven – belül én is abban a helyzetben leszek, hogy irtanom vagy odaajándékoznom kell a bambuszdzsungelt.
Persze ez még jócskán arrébb lesz, egyelőre a záportározó kerítése végtelen mennyiségű növényt látszik felvenni. De tök jó lesz, ha már egy örökzöld magas bozótot fogunk látni összegrafitizett betonfalak helyett a teraszról.

Képek:

Nagyítás Nagyítás

Így utaztunk. Ha azt hiszed, marha nehéz volt sebességet váltani, akkor megvígasztallak, jobbra sávot váltani még nehezebb volt. Nem is nagyon forszíroztam, úgy állítottam össze az útvonalat, hogy ne kelljen ilyesmit csinálnom.

Nagyítás Nagyítás

A hatalmas gödör bambuszai. Ugyanis amikor a gödröt ástam, akkor azt hittem, hogy egy nagy darab bambuszbokor jön, hatalmas gyökérzettel. Most viszont jött tizenkét vékonyabb szál. Kettőt beletettem a nagy gödörbe – 40 percen keresztül csak a földet lapátoltam vissza – a többit pedig ledugdostam a betonfal mellé.

Nagyítás Nagyítás

Itt vannak. Tényleg kíváncsi leszek, megmaradnak-e, mivel nagyon kapkodva lettek elültetve. (Fél hatkor értem haza a fuvarral, akkor kezdtem neki gödröket ásni, végül már jócskán sötétben fejeztem be a melót.)
Ennek ellenére a jobb oldali kép nem vasárnap készült, az csak a ronda hidegfront, mely az elkövetkező napokban le fogja tarolni a rügyeket a környéken. A bambusz bátran szembenéz vele.

Macskaland

Nem akármilyen nap volt ez a macskák életében. Picúr például elhagyta az udvart, nem is kicsit. Először kijött a záportározóhoz, ahol gödröt ástam, majd elindult felfedezni a világot. Dóra hozta vissza kézben.
Kajlának is megvolt a nagy kalandja: először csak annyit láttunk, hogy félelmetesen jön messziről egy fekete csík, mögötte egy szürke meg egy barna; végül a fekete felszaladt a fára, a másik kettőből meg két csüngő orrú, frusztrált kutya manifesztálódott a fa alatt. Kajlát is Dóra szedte össze a fáról.

Mondanom sem kell, estefelé mindkét macska hullafáradtan hevert valami puha helyen a lakásban.

Woo-hoo!

Ma éjjel szántam rá időt és végigmentem az áprilisi MVP Summit programján, kiválogattam az érdekeseket és beirkáltam mindent a naptárba. Így néz ki:

Nagyítás

Mire érdemes figyelni? Például ott középtájon, kedd/szerdán arra a rengeteg Exchange előadásra. Nem, nem a 2007-esről fognak beszélni… ezek már mind E14-es előadások lesznek. (Mondjuk az E14 még igencsak tervezési fázisban van, de akkor is kíváncsi vagyok, milyen elképzelések kavarognak már most a fejlesztők fejecskéiben.)