Természetesen a hétvége megint nem múlt el anyázás nélkül.

Most a tabletpc wifi csatlakozása dobta el az agyát. Korábban se volt már túl acélos, de szombat délután aztán végképp kipurcant.
A balhé igazából már akkor elkezdődött, amikor korábban újratelepítettem – a wifi kártya ugyanis nem volt hajlandó megszólalni. A fő gond persze az, hogy nem tudom, milyen kártya van benne.
Gugli, net, azt mondja egy helyen, hogy ebben a gépben Intel Pro Wireless 2100 van. Driver letölt, semmi. Viszont az Intelnek van egy programja, amelyik megmondja, milyen kártya van a gépben. Kiprósza. Döbbenet. A program ugyanis mindössze annyit tud, hogy kiolvassa a driverből a név stringet. Ha nincs fent driver, akkor szerinte nincs wifi kártya. És ehhez elpazaroltak 250 KB-t a merevlemezemen.
Újabb keresgélés. Valahol írták, hogy néhány példány kijött 2200bg kártyával is. Legfrissebb (2007.07) driver letölt, wifi beizgul. Hurrá.
De túl sok örömem nem volt benne. Már a kezdetek során sem volt valami acélos, aztán csak folyamatosan romlott. Pénteken már le kellett sétálnom a nappaliba IP címért – amikor pedig korábban nemhogy az emeleten, de a padláson is ment a net.
Próbálkoztam pedig mindennel: felszórtam szinte mindegyik Intel wifi drivert. Feltettem az Intel Pro Set programot és beállítottam, hogy kezelje ő a wifit. Egy kicsit javult a helyzet, de egy nap múlva megint visszaromlott.
Gondoltam az Access Point-ra is, persze… de a PDA olyan simán felsuhant az emeleten, hogy öröm volt nézni.

Végül szombaton jött el a vég: se kép, se hang. Legtöbbször nem is látta a hálózatot, vagy ha egy pillanatra igen, akkor csatlakozni nem tudott rá.
Kész. Nem az a csoda, hogy hullik a hajam, hanem hogy még van.
Teljesen bepöccentem. Levakartam a gépről mindent, ami Intel. Gondoltam, előtúrom valahonnan a régi 10MB hubot és nem wifizek az emeleten.

Ekkor történt a meglepi. Újraindítottam a gépet, nyilván felismerte az új hardvert, majd fel is tett hozzá egy 2200bg drivert. Hogy honnan, fogalmam sincs – hiszen letakarítottam mindent.
És ezzel a driverrel vágtatott a wifi – ugyanúgy, mint az újratelepítés előtt. Megnéztem a dátumot: 2004.03.08.

Ezek után mondja nekem valaki, hogy mindig a legfrissebb drivert kell használni.
Körbegúnyolom.