A legsúlyosabb

Magyarországon nem gazdasági válság van. Magyarországon nem hideg polgárháború van. Magyarországon nem politikai válság van.

Magyarországon népszavazásnak álcázott kormánybuktatás van. Konzervatizmusnak álcázott szocializmus van. Bérkövetelésnek álcázott káoszgenerálás van. Reformnak álcázott tehetetlenség van.

Magyarországon gondolkodási válság van.

3 Comments

  1. Mondjuk nem is igen értem, hogy a népszavazásosdinak mi az értelme, hacsak nem a médiaértékre gondolunk. Mert amikor 2006 végén Viktor — némiképp elferdítve a valóságot — azt mondta, hogy az önkormányzati választás az igazából az orsz. gy-i vál. 3. fordulója lesz, az rendesen pénzre ment, akkor le akarták nyúlni a mittudomén 10000 önkormányzati pozi nagy részét a sleppjüknek. De mit nyernek azzal, ha az igenek kerülnek többségbe?

  2. Két dolgot.
    Egyrészt azt nyerik, hogy jobban aláássák a kormány reformnak nevezett intézkedéseinek hitelét, függetlenül azok értelmétől. Magyarán a kormány alkalmatlanságát demonstrálják.
    Másrészt azt nyerik, hogy fenntartják az “el van baszva minden, mert a szemét komcsik …” hangulatot a saját híveik körében.
    Mert ugyebár csak ennek fenntartásával tudják megnyerni 2010-et. Persze ez kockázatos játék, 2006-ban sem sikerült mindenkit meggyőzni 5-6 évre jutó összesen 45%-nyi reálbérnövekedés után, hogy rosszabbul élünk mint 4 éve. De sokakkal sikerült elhitetni, pedig a nagy többség jobban élt 2006-ban, mint 4 éve. Most a szétosztott EU milliárdokkal tudja a kormány kompenzálni az ellenzék által kelltett világvége hangulatot.

    Más kérdés, hogy józanul szétnézve talán nem “nemzethalál” méretű a szar, de egyszerűbb ezt kommunikálni, mint azt mondani, hogy 3 százalékponttal nagyobb GDP növekedés és 20%-al kisebb államadóság lenne, ha ők maradnak kormányon. Ami nehezen bizonyítható, még ha valószínű is…
    Magyarul az ellenzék egyetlen esélye, ha folyamatosan támad és keresztbe tesz, különben a kormány megveszi kilóra a népet az EU pénzén…

  3. Na, ilyesmit értettem én médiaérték alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading