Ez… ez… tré

Baromira utálok blogban dühöngeni, de most nem tudom visszafogni magam. Ami itt a CIB bankban történik, az már túlmegy minden határon.
Nej volt IEB számláján több havi fizetése van beragadva. Itt van előttem egy kupac utalnivaló, már most baromira el vagyunk késve vele. És még mindig képtelenség. A múlt hetet lenyeltem, írták is, hogy nem lesz százas, oké. Egyszer-kétszer próbálkoztam, egyszer sem ment.
Aztán ma már lassan kezd rajtam kitörni a légiós betegség. Először közölte a program, hogy karbantartanak, jöjjek vissza 20 perc múlva. Este 11-kor. Na, mindegy. Visszajöttem. Beléptem. Jelszót változtattam. Erre szó nélkül kivágott. 10 perc múlva bátran visszaléptem. Sikerült. Nekiálltam utalni. Rögtön a legnagyobb – és legsürgősebb – vaddal kezdtem, van egy sokszázezres tételünk. Beírtam mindent, rányomtam – erre megint kivágott a program, tranzakció közben(!).
Na itt mondtam azt, hogy ez egy borzalmasan vacak, kibaszott szar rendszer, melyet fel kell robbantani, be kell szántani, örökre elfelejteni. Menjenek a fenébe. Eddig az IEB-bel nem volt semmilyen bajom, akart a radai rossebb a CIB-hez tartozni. Különösen, ha ilyen botrányosan szar. Nem érdekel, hogy sajnos most átállás van. Hónapjaik voltak arra, hogy megszervezzék, képtelenek voltak rá. Most meg mi szopunk. Ezután mit várhatok tőlük a továbbiakban?
Kíváncsi vagyok, hány volt IEB-es fogja innentől utálni a CIB-et. Mindenesetre ma estétől eggyel több.

EMBEREK! A bank a bizalomról szól, nem tudtátok? A picsába…

[Update1]
Újra visszaléptem. Legördítettem a menüt – erre úgy maradt. Lefagyott az a kibaszott java applet kibaszott legördülő menüje. Kiléptem. Vissza akartam lépni, erre közölte, hogy átmeneti hiba van, jöjjek vissza később. Kézigránáttal, b+, legszívesebben azzal jönnék vissza. Nem kicsit érdekel, mi a franc történt az elkefélt tranzakciómmal.

[Update2]
0:45. Az átmeneti rendellenesség még mindig tart, én pedig képtelen vagyok belépni a webbankba. Immár két órája próbálok összehozni egy átutalást. Az eredmény? Egy bizonytalan állapotban lévő nagyértékú tranzakció. Nem tudom, mikor tudok végre belépni, addig viszont rághatom a kefét, mi is történt. A józan ész azt mondaná, hogy nem lehet semmi baj – de attól tartok, a józan ész ebben a történetben nem játszik.

11 Comments

 1. Hello

  nekem tok jol megy :)
  bar tudom teged nem vigasztal :D

  igaz ilyenre tartok egy virtualgepet es ha kell akkor bekapcsolom :)

 2. Sajnos ez van. A bankpiac folyamatosan konszolidálódik, ezért átállás jön átállás után. Az ügyfél meg szopik és csak nézi, hogy a bank közben minden szarért levon 10-100-1000 forintokat költségként.

 3. Azt tudjátok, remélem, hogy a hazai bankszektor eredménye évről évre látványosan nő, tavaly tavasszal potom háromszorosa volt az úniós átlagnak…

 4. Snefi,

  Jelen esetben ez független attól, hogy a hoston vagy egy virtuális gépen futtatom… a java applet mindenhol külön virtuális gépet csinál magának és azon belül szakad össze.

 5. Na most kepzeld el, mi ezt ceges szinten jatszuk egy jo ideje. A kollegaim mar csak CIB22-nek hivjak… :)

 6. JoeP,

  Ha Snefinel megy, nalad nem, akkor lehet h kulonbozo a JVM.DLL-etek? Soha nem hasznaltam sem IEB, sem CIB banki klienst, de HA kulon Java motort hasznal /mint pl az Oracle a JInitiator-ral, nem a Program Files\Java\jre???\bin\client\JVM.DLL-jet hasznalja/, akkor egy raolvasast megerhet a dolog: toltsd le a legfrisebb Java klienst (marmint a java.com-tol), majd ennek a JVM.DLL-jevel vagd fejbe a banki Java alkalmazas JVM.DLL-jet /persze miutan csinaltal rola egy bekapot :)/.

 7. Masik dolog, ami csodakra kepes meg Java alkalmazasok eseten: a Java cache kiuritese.

 8. csatlakoznék Kibic-hez! nálunk a CIB-es szívás egy részét megoldotta a JAVA upgrade ( és úgy emlékszem SUN kell neki mindenképpen…. de ebben most bizonytalan vagyok)

 9. A legfrissebb java kliens van fent, dec. 26-án frissítettem, azóta meg nem jött ki újabb. Általában én is a java.com-ról telepítek.
  Nincs külön alkalmazás, amelyben fejbevághatnám a dll-t, ugyanis ez az applet a böngészőből nyílik.
  Viszont a java cache törlését még kipróbálom.

 10. Nekem is jól müködik, amikor nem ment akkor még login előtt kiírta hogy bocs túl sok ügyfél van bent. Úgy vettem észre hogy csak az átmeneti változat müködik és ha egyszer kiléptél a netbankból akkor csak a böngésző újraindítása után tudsz visszamenni.

 11. http://homar.blog.hu/2008/01/04/halalan_van_a_cib_internetbankja
  Nem olvastam mit ír, de ez is valami hasonlót kifogásol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *