Date2007. December 20. Thursday

Save the day

Egyébként ritka vacak napom volt. A tervekkel sem haladok odabent valami jól, illetve, ami még rosszabb, kedvem sincsen írni. A délutáni őrületet már említettem, este fél kilenc körül értem haza, vacsora után meg aztán az égvilágon semmihez sem volt már kedvem, csak tologattam az ujjam a tabletpc tapipadján.
Aztán most, közvetlenül elalvás előtt, öt perc alatt rajzoltam egy zseniálisat.
Ilyenkor érzi az ember, hogy ezért az öt percért volt értelme reggel felkelni.

Mindenféle

A mai napot azzal töltöttem, hogy egy ajándéknak szánt konkrét mp3 lejátszót vadásztam a városban. Karácsony előtt néhány nappal.
Először arra gondoltam, leírom az egész sztorit, végig káromkodva, jól kidühöngve magam – de végül meggondoltam magam. A frusztráció felemlegetve szaporodik.

Inkább egy mental note jövendőbeli magamnak: alig egy óra és apró pukkanással eltűnnek nyugati határaink. Őszinte legyek? Tinédzserként nem hittem benne, hogy megérem.
Igaz, abban sem, hogy macskák lesznek a lakásomban.

Ismertétek?

Akkor miért nem szóltatok? Csak ma tudtam meg, hogy létezik olyan, hogy Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár. Egy tök jó kezdeményezés és abszolút semmi hír nincs róla.

Kíváncsiságból megnéztem, milyen szinvonalúak a tankönyvek. Egyből be is döngettem valamikori kedvencem, a numerikus matematika egyik szakkönyvébe, azon belül is kikötöttem a gyorsított Fourier-transzformációnál. Azt kell mondjam, hogy szépen oldották meg, a képletek, levezetések olvashatók, az indexelések és az egyéb, nehezen megjeleníthető matematikai operandusok is a helyükön vannak. Tetszik.

© 2021 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑