Date2007. December 04. Tuesday

Cipőfűző

Cipőt fűzni nehéz. Cipőt fűzni kényelmetlen.
Ez a fóbiám gyerekkorból maradt bennem. Nagyon nehezen tanultam meg cipőt kötni, a végén már életveszélyes fenyegetéseket kellett bevetni ellenem. Azóta is irtózom mindentől, ami hosszú, vékony és önálló akarattal bír. (Ne mond, hogy az utóbbi nem igaz – biztos tapasztaltad már, hogy bedobsz egy sarokba néhány hosszabbítót és amikor elő akarod venni valamelyiket, már össze vannak csomózva.) És hogy mennyire nem veszélytelen a művelet, ismerjük ugye Karinthy Frigyes sorsát, aki a sikeres agyműtét után egy cipőfűzésbe halt bele.
A történet másik szála, hogy ilyenkor, amikor már havassá válik a tél, én szeretek túrabakancsban járni. Szép masszív darab, ebben az ember érzi, hogy biztos lábakon áll. Ráadásul a bokát is tartja, a felső szára majdnem térdig ér. Természetesen legalább két méteres cipőfűző jár hozzá. Aki fűzött már be túrabakancsot, az tudja azt is, hogy nem egyszerű mutatvány: minden átbujtatást különböző erősséggel kell rögzíteni, hogy mindenhol megfelelően simuljon a bőr a lábhoz. (De imádtam, amikor Amerikában rendszeresen levetették a cipőt a reptereken.)

No, a hosszú bevezető után képzeld el a jelenetet: leülök a lépcsőre, magam mellé teszem a bakancsokat. Erre a jelre előtör valamelyik macska valahonnan és rávetődik a hosszú cipőfűzőkre. Ha megpróbálom elhúzni előle, annál rosszabb, mert azt hiszi, játszom vele. A legegyszerűbb ilyenkor tényleg játszani vele. Aztán amikor egy pillanatra nem figyel, akkor gyorsan átbújtatni egy-egy karikán a fűzőt. Persze a macska sem hülye, ha elkapja a fűzőt, akkor úgy belekapaszkodik, hogy meg tudom emelni vele együtt.
De a legfurcsább, hogy így végigvigyorgom a cipőfűzést. Semmi trauma, semmi szájhúzogatás – játék. Az idétlen macskával.

Frusztra kilőve

Kitörölni már nem fogom a tegnapi dühödt írást, de mára már finomodott a véleményem. Beleástam magam a GAL lelkivilágába.

  • Egyfelől elborzadtam. Ez egy pszichopata.
  • De az látszik, hogy a probléma az ügyfél rendszerében van, mégpedig valami Public Folder replikációs gubanc rejtőzik a mélyben.
  • És tényleg létezik feljavított GAL terjesztés, de sajnálatosan csak Outlook 2007 kliensek vehetik igénybe.

Ja, és sikerült jegyet rendelnem két januári színházi előadásra is, mindkettő jónak igérkezik, így az utalványok sorsa is rendeződött.
Rugdoshatom vissza a kavicsokat az eredeti helyükre.

© 2021 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑