Day: October 20, 2007

A hiánya


Azt eddig is tudtam, hogy rajzban létezik. Naná, hogy létezik, még én is éltem vele.
De azt, hogy a zenében is megtalálható, azt ma fedeztem fel, az ebéd utáni ledőlős zenehallgatás közben.

Arról van szó, amikor olyasmit hallasz, ami tulajdonképpen nincs is ott. A többi hangszer olyan pontosan körbejátssza a vezérmotívumot, hogy az általuk keltett üregben lévő csend pont azt a motívumot adja ki. Hallgatod a zenét, dúdolod a dallamot – és csak alaposabb figyelés után veszed észre, hogy az említett motívumot egyik hangszer sem játszotta… mégis, a fejedben ott volt.
Mint ahogy a barlang is csak levegő – a körülötte lévő szikláktól lesz az, ami.

Fűtünk!

És legyen elég most ennyi. Sokáig vacilláltam, hogy legyen-e ebből külön írás, de a mai eseményekkel együtt olyan szép kerek történet állt össze, hogy vétek lenne nem megírni.
Majd.

OCS3

Ma átfutottam a roadshow anyagait. Csak a korrektség kedvéért:

  • Amit én ott sötétbarna háttérnek láttam a kivetítőn, az a ppt-ben halvány narancssárga.
  • Az előadáson érthetetlenül halk videóknak itthon teljesen normális hangja volt.

Azaz két feketepont átcsoportosítva az oktatóközpontnak.

Technikai leírás

Mivel többen is reklamáltak, kénytelen vagyok tisztázni bizonyos dolgokat.

  • Baromi kellemetlen ám, amikor két macska igyekszik mindent bedobni azért, hogy pont ott legyen, ahová lépni akarok. Ehhez már csak egy olyan hét kell, amikor ritkán érek haza éjfél előtt, amikor tönkremegy megint a számítógépem, amikor halálra szopat a vízszerelő és nem tudunk fűteni, pedig baromi hideg van, amikor a Díjbeszedő egy elegáns húzással tönkrevág mindent, amit eddig tettem az ügyben, hogy rendezzük a vízbefizetést, amikor kiderül, hogy körbeépítik forgalmas utakkal a házunkat.. nem sorolom. Ez speciel nem az én hetem.
  • Ehhez tessék hozzáadni, hogy az egyik macska valami olyan pofátlanul tüzel, hogy elviselhetetlen. Teljesen kiszámíthatatlanul hol a simogatást követeli, hol karmol, mar. Akkor is, ha előtte az ölembe kéredzkedett. A másik idáig még nem jutott el, de a pofátlanságban már nagymester lehetne.
  • Harmadrészt… ez nem úgy megy ám, hogy nekifutásból bikázok bele spiccel a macska oldalába. A technika a következőképpen áll össze: papucs lerúg, lábfej nagyjából a macska súlypontjánál aládug, lendít, macska lendületesen repül 1-2 métert, talpon landol, sértetten vernyikol. Aztán pár perc és már megint láb alatt van. Még az se kizárt, hogy direkt csinálja.