Motyog

Újabban arra szoktam rá, hogy miközben be- illetve hazamegyek a kerékpárral, magamban közvetítem, mi is történik velem – mintha lenne a fejemen egy kamera és valahol valami venné az adást. Remekül elmegy vele az idő és jó gyakorlat a rögtönzési képesség fejlesztéséhez is.
Annyira tetszik, hogy időnként már azon gondolkodom, hogyan lehetne ténylegesen megoldani. No, nem online, mert a napi kétszer másfél óra még a legvadabb rajongókat is eltántorítaná – hanem felvenni az egészet egy memóriakártyára, aztán otthon megvágni és úgy publikálni.
Legalább közelről is megtapasztalható lenne mindenkinek, milyen élmény kerékpárral átvágni a városon, csúcsidőben.

6 Comments

 1. Mostanában kitakarítottuk a kertet és “találtam” biciklit. Én a renyhe ki is próbáltam.
  Na most fenti motyogásaid szerintem “kifütyülésekkel” lennének tele.
  :)

 2. Ezek szerint még lanyha a rögtönzési készséged. :)

 3. De választékos!
  :D

 4. Ezt hívják podcastnak. Szerintem egy jó Olympus diktafon a megoldás. Én majdnem ilyen célra vettem télen egy “Olympus WS 300M”-as modellt. Az egyetlen baja, hogy kicsi :-) Ötletelésre és blog témák rögzítésére használom. Félbetépheted és akkor egyből pendrive lesz belőle, nem kell hozzá driver, HQ sztereóban max. 8 óra wma-t csinál (elég tűrhető minőségű, küldhetek samplet), 5 folderben tud tárolni, mp3 és wma lejátszás stb. Egy AAA-ról megy. Én akksival használom és úgy, hogy csak 1-1 gondolatot mondok rá, hetekig kibírja. Vettem hozzá egy általam tegnap emlegetett márkájú külső mikrofont is. Az többe került, mint maga a cucc, de olyat legalább tudnak gyártani (kivételesen nem orosz).

 5. Ezzel az a baj, hogy a fenti motyogásokhoz feltétlenül kell a kép is. Például egy olyan megjegyzéshez, hogy “itt gurul előttem Közép-Európa legjobb popsija” mindenképpen szükség van a látványra is.:)

 6. A képvilágot majd NPL-vel kipótoljuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *