Amúgy jól vagyok

 • Jó tíz napja megint elszállt a tabletpc vincsesztere. Szerencsére még egyszer be tudtam bootolni csökkentett módban, átmásoltam gyorsan mindent a nemrég vásárolt NAS-ra – aztán Jani elvitte lemezcserére.
 • Múlt héten az ezeréves, legalább egy éve újratelepítésre érett desktop gépem felejtett el bebootolni. Csak visított. Ráhagytam. Este szó nélkül elindult.
 • Tegnap a frissen vásárolt NAS dobta el az agyát. Lefagyott a dobozban a pingvin, csak a konnektorból kihúzás segített. Aztán lehetett újrakonfigolni a szambát.
 • Ma a szkenner döglött meg. Próbáltam többször is, de ötből talán egyszer, ha inicializálni tudta magát, aztán 3 beolvasásból egy, ha sikerült. Azaz 15 nekifutásból lett meg egy kép.
 • Időközben újraindítottam a gépet, hátha. Megint visítani kezdett bootolás helyett. Itt adtam fel. Egy óra múlva meg elindult.

Teljesen szétbasz az ideg. Kismillió fontos dolgom lenne, mindegyikhez jól működö számítógépes környezet kell. Erre semmit nem haladok előre, csak az eszközökkel küszködök. Ha meg tartani akarom a határidőket, akkor jön a hajnali kettes lefekvés meg a munkahelyi kába kódorgás.

Ja, amúgy jól vagyok.

13 Comments

 1. A dögök érzik, hogy vége a nyárnak.:D
  Itthon bedöglött a test w2k3 serverem, a teszt desktopom, az éles desktopom sorra egymás után, rejtélyes jelenségekkel. Véletlenül az egyiken már odáig süllyedtem, hogy az alaplapon lévő battery-t kicseréltem és megjavult. Elmentem vettem a megfelelőket, mindegyik megjavult, elmúltak a rejtélyek, csak kisebb reparálások maradtak.
  Ügyfeleimnél szintén sorra hasonló, nem megszokott esetek vannak. Pl.: ma délben már majdnem a billentyűzeten aludtam el, amikor egy kuncsaft hívott, hogy sürgősen menjek ki, mert semmilyen módon nem éri el a netet. A szokásos varázslatok sem segítettek. Kimentem, kiderült, hogy az adsl szűrő döglött be. A t-xxx kb jövőre ígérte, hogy kicseréli. Hívtam egy ismerős nyugdíjas matávos embert Fótról (arra nem volt útfelbontás, stb.), hozzon egy jót és csinálja meg, de hirtelen. 1 óra múlva már működött minden. Itthon már csak a hazahozó taxis MIO navigátorát kellett updatelni. Azóta viszont azt keresem, hogy a system process az éles gépemen mitől használ irdatlan CPU-t és memóriát.
  A dolgaim meg szaladnak.

 2. Nekem az otthoni desktopom nem bútol. Március óta.

 3. Nekem meg nincs otthon desktopom. És mivel ma behoztam a mhelyre, már laptopom se. Igy otthonom szgépmentes környezet lett (netet megszüntettem már régen), lehet nyugodtan ténykedni (Otthon nem dolgozunk!), ugymint:
  a, kutyavakargatás,
  b, hullott gyümölcs szedése, és cefrehordóba telepítése,
  c, ha az asszony már nagyon odavan, fűnyírás (birka és/vagy kecske beszerzése folyamatban)

  JoeP!
  a b pontrol jut eszembe, a szilvafádat rendesen ápold, meghálálja, és akkkor lehet neked is majd jövőre jó kis házi szilvapálinkád.

 4. Kurbli,

  Egész jó ötletet adtál. Reggel kikaptam az elemet, de sajnos teljesen jó volt: a 3V-os elem 3.1V-ot mutatott a műszerben. Kár, most nyomozhatok.

 5. dooma,

  Mások a szokásaink. Én a munkahelyen informatikuskodok a számítógéppel, otthon meg cikket írok, könyvet írok, blogot írok meg rajzolok. Az egy véletlen összejátszás, hogy mindkettőhöz ugyanaz a gép kell. De kell. Nagyon.

 6. Valami van a levegőben. Minden nap 8 után esem haza a melóból, két hete nem bírok befejezni egy nyolcoldalas cikket, közben szétrúgják a seggem, mert egy könyvet kéne szakmai lektorálni, aminek meg kéne jelennie október végén, és egy hete fekszik egy noteszgép az asztalon, amivel meg valami program működését kéne videóra venni. Aludni reggel 6 és 9 között “alszom” úgy, hogy óránként rábaszok a rádiós órára, hogy szóljon tovább a Bummeráng, különben tényleg elalszom, és abból botrány lenne. Tulajdonképpen élőhalottként mászkálok egyik számítógéptől a másikig, és nem haladok semmivel. De legalább a ketyerék működnek (lekopogom).

 7. hamurabi,

  Lesz róla külön cikk.

 8. Kár, hogy nincs Angelday is a vonalban, mert akkor rögtön mondaná, hogy Macet kell venni. :)

 9. Az csak egy másfajta extrém sport. :-)

 10. tényleg lehet valami a levegőben, nekem a videokártya halt meg… de a jelenség ugyanez volt, boot nuku, csak sípolás… és bár alig akartam hinni a neten gyorsan megkeresett magyarázatnak, a szerviz szerint is videokártya (ez volt az egyetlen 2 évnél fiatalabb alkatrész a gépben, és mégis…)
  Rögtön vettem újat, és tényleg.

 11. Tegnap este meghalt a Windows. :( Ez hihetetlen. Szerencsére image-ben van a mentés, de akkor is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *