9 Comments

 1. Udvariatlan egy vízszerelő ez… ;)

 2. Hát ez az. Nem elég, hogy az ősz a csúnyábbik felét mutatja, de a szerelő sem volt túl kellemes: amióta kicserélte a két vécécsészét, azóta olyan szagok vannak a lakásban, mint kánikula idején egy falusi budiban. Szerintem kifelejtett valami bűzelzáró varázslatot, de legközelebb csak a következő hétvégén tud kijönni.

 3. Alsó vagy hátsó kiömlésű a csésze?
  Gondolom azt, hogy van-e víz a csészében(vízzárban)azt megnézted?

 4. Alsó kiömlésű, mélyöblítésű csésze. Ha arra gondolsz, hogy felülről látok-e benne vizet, akkor igen. Hogy bent milyen tekervények vannak és azoknak milyen állapotban kellene lenniük, azt nem tudom.

 5. Nézd meg,hogy a padlóburkolat és a wc csésze közötti hézag tömítve van-e ill.a lecsavarozáshoz előfúrt lyukakon is jöhet szag

 6. Nincs tömítve – ergo ez tényleg lehet az egyik forrás. De nekem úgy tűnik, mintha a csészéből is jönne a szag.

 7. Basszus ,egy órája sz…szom ,hogy be tudjam ide másolni az idevonatkozó rajzot,de most feladtam,úgyhogy érd be a linkkel: http://www.alfoldi.hu/items.php?subtype=&type=s&cat=11&menu_id=19&cat=11&pic=0&lapszam=1#. Itt a 4033 00-nál találsz metszetet a kis renitensről.Szóval elképzelhető ,hogy a bűzzárként működő víz szintje vmiért lejjebb megy egy idő múlva és így a csatornából jövő levegő akadálytalanul beáramlik a helyiségbe. Ez lehet csak éppen annyi ,hogy a WC csésze érintett része nem ér bele a vízbe.
  Ennek lehet oka, hogy a lefolyó szellőzője eldugult ,így a lehúzásnál vákum keletkezik és a helyiségből szívja be a levegőt,amitől ugye húzza magával a vizet is.Vagy vmi hajszálrepedés miatt szivárog el némi folyadék a bűzzárból.

 8. Megemelem a kalapom. Netán vízvezetékszerelőnek tetszik lenni? :-)
  Köszönöm, megnéztem: a folyadékzár jó, lehúzáskor is rendesen zár. Ezzel szemben a linken azt írják, hogy fugázó habarccsal tömíteni kell a padló és a csésze közti részt – itt meg nincs semmi. Ez lesz a kóklerség.

 9. ádehogy,csak tudom kit kell megkérdeznem,no meg családi hagyomány okán az épületgépészet kedvenc tárgyam volt a főiskolán

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *