Férfiak egymás közt

A csajok leléptek, még idejekorán elutaztak Debrecenbe virágkarnevált nézni. (No meg persze Nej beteg szüleit ápolgatni.) Nekem határidős munkám van, Barna meg… ő itthonmaradt tüzijátékot nézni.
A szombat gyorsan eltelt, nem is találkoztunk. Én dolgoztam a nappaliban, Barna számítógépezett a szobájában. Vasárnap már kezdett zavarni a dolog. Úgy voltam vele, ki kellene használni a meghittséget, csinálni kellene valami tipikusan ‘apa/fia’, úgy értem, kizárólag ‘apa/fia’ dolgot. Aztán vasárnap egész nap xbox-ot hekkeltünk.
Kezdődött azzal, hogy fiam megkérdezte, be tudnánk-e állítani most az xbox live-ot. Óh, persze, öt perc alatt meglesz – válaszoltam.

Ezzel el is ment a délelőtt.

Mint kiderült, a meglévő Live ID-k közül (csak a fiamnak két számjegynyi van) egyik sem volt jó. Később az is kiderült, azért, mert mindegyikben szerepelt valamilyen kontexusban az, hogy Magyarország. Bedühödtem, kerestem az Interneten egy címet – valami seattle-i pacák – annak az adataival gyártottam egy hotmail postafiókot és azzal regisztráltam be az xbox live hozzáférést. (Kulturált voltam, a regisztrációnál azt mondtam, hogy nem kérek a lakcímemre szórólapokat.)

Ezzel meg is volt az ezüst hozzáférés, sőt, egy hónapig aranyat is kaptam. Ez pont elég volt ahhoz, hogy később már ne kérjek: a francnak sincs kedve drága pénzért trailereket, demókat töltögetni.

Hogy teljes legyen az öröm, Barna megtalálta egy cetlin, hogy a merevlemez beszerelése után a régi xbox játékok is működhetnek – és tényleg. Sikerült beröffenteni a Counter Strike-ot.

Mindemellett megnéztük, miket lehet letölteni az Arcade szekcióból. Nem egy világrengető dolgok, de volt egy-két érdekes játék. Pölö a Prince of Persia, egész jó grafikával. Meg a Worms. Trial mindenből van, megnézegettünk párat – és jött a következő lépés, vegyük meg néhánynál a full verziót. 4-800 MS pont körül volt darabjuk. Ponthoz kétféleképpen lehet hozzájutni: vagy bankkártyával vásárolok, vagy prepaid kártyán veszem meg. Hosszú hétvége, Magyarország… a prepaid kártyáról akár le is mondhatok. Ezzel szemben a bankkártya mindig kéznél van. Nosza.
Nem fogadta el. A bankkártya adatokat igen, de utána bekérte a számlázási címet. Ha beírtam a seattle-i pacák címét, közölte, hogy ehhez nem passzol a kártya. A saját címemet már be sem tudtam írni, mert az államok között nem szerepelt Pest megye. Alig volt dühítő, hogy számlázási adatokon bukok el, amikor kell a francnak számla arról a nyomorult 12 dollárról, amennyibe 1000 MS pont kerül. Feladtam. Akkor szerezzünk prepaid kártyát. Üzletben nincs, egy helyen mintha lett volna európai aktiválású, de aztán ott sem volt. Jó, akkor vegyünk az Amazon-on. Igaz, hogy szállítási költséggel duplájába kerül, de le van szarva, akkor nem kétezer forintot fizetek egy játékért, hanem négyet. Nagy ügy.
Nos, nem. Beraktam a kosárba, csekkolnák ki, megadom a szállítási címet – erre közli, hogy ezt a kártyát, ide, nem fogják leszállítani.
Hát, ennyi. Majd ha legközelebb Amerikában járok, hozok egy zsákkal. Ide, falura.

[Update]
Közben utánaolvasgattam valamelyik gamer fórumon. Ott azt írták, hogy ha az IP címemből kiderítik, hogy nem Amerikából jövök, akkor bannolhatnak is. Ez egyre szebb.

11 Comments

 1. … s ha le is szállítaná az Amazon, útközben a postások tok und vonó lenyúlnák.

 2. Nem tudom. Lehet, hogy szerencsém van, lehet, hogy jó helyen lakom, az is lehet, hogy ennyit számít, hogy a munkahelyemre rendelem a könyveket – de nekem még soha nem tűnt el Amazonról vásárolt csomagom, pedig durván félévente szoktam onnan könyveket vásárolni.

 3. Hmmmm, játékért fizetni? Fura dolgok jöttek divatba manapság. Úri huncuttságok.

 4. Ha ezer/kétezer forintért adnak jó játékot, akkor miért ne. Különösen, ha feltöretlen konzolról van szó.

 5. Hm, ezekszerint van regi XBoxod is? Nem adod el? :)

 6. – Hiaba van USA xboxotok, szerintem siman be lehetett volna regisztralni mondjuk egy angol cimre EU Live elofizetest. Ekkor nalam remekul mukodik a sima magyar OTP-s kartya elofizetesre, pont vasarlasra
  – konzolstudio.hu -ban mindig szokott lenni pontkartya raktaron
  – Gold elofizetes nem a demok letoltesehez kell (ez megy silver alapon is, bar par demo csak kesobb), hanem barmi multiplayer jatekhoz. Ami azert szorakoztato is tud lenni.

 7. Szindbad,

  Nem, nincsen.:) Egyszer lehetőségem volt jutányosan vásárolni és az utolsó ötdollárosommal nem tudtam mit kezdeni: kisérletképpen vettem meg a Counter Strike-ot.

 8. FB2,

  Kösz a tippet, kipróbáljuk.

  A gold előfizetéssel kapcsolatos infó egy kicsit lelombozott – eddig úgy értelmeztem, hogy lehet a silverrel is nyomni a multiplayer-t. Játszotta is a srác, igaz, rendszeresen már tárazás közben lelőtték.

 9. FB2,

  Kösz a tippet, működik. A Mr ‘Mindent-leellenőrzünk-nehogy-besunnyogjál’ amerikai védelmi rendszer simán bevette, hogy a Buckingham palotában lakom. És immár a bankkártyámat is elfogadta. Végre fizethetek.

 10. Talán épp azért vette be, nem? :)

 11. Nem hiszem. Akkor már ezzel reklámozná magát az Xbox, hogy “A királyi család is velünk játszik!”. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *