Megint orvos

Hihetetlenül kellemetlen élmény. Ülsz az orvosnál, vársz a sorodra… és egyszer csak észreveszed, hogy a tüneteid finoman, lassan kezdenek megszűnni. Márpedig, ha tünet volt, akkor valami bajnak azért kellett ott lennie – de hogyan fogjátok így megtalálni?

Tegnap délután pont így jártam. Írtam már korábban, hogy van egy rejtélyes zsibbadás a jobb lábfejemen. Gondoltam, nem hülyéskedem el, elmentem a Gyuzsu által ajánlott orvoshoz. Behívtak a rendelőbe, egy asszisztens felírta a panaszaimat. Miközben soroltam, mutattam is, hogy hol, merre vannak a zsibbadások – és akkor szembesültem vele, hogy néhány helyen megszűnt, a többin pedig alig érezhető. Amíg vártam az orvosra, izgatottan fogdostam a lábam, hátha valahol megjelenik újra a tünet.
Mint utólag kiderült, felesleges volt aggódnom, az orvos nem foglalkozott a zsibbadás helyével. Kikérdezett, aztán megtekergetett, de rendesen. (Az a rész különösen tetszett, amikor azt mondta, hogy ha nem árultam volna el korábban, hogy napi 14-16 órát ülök a számítógép előtt, akkor a remekül kidolgozott izmaim alapján erre nem tippelt volna. Hja, itt látszik meg, ki az igazi orvos: pl. aki 20 kiló zsírszöveten keresztül is meglátja az emberben az Adoniszt.)

Nos, a lényeg. Nincs semmilyen gerincproblémám, semmilyen kóros elváltozásom. A problémát – szerinte – a rengeteg ülő testtartás okozza: számítógép, kerékpár, kajak. Ettől keletkezik zárlat az ülőizmok környékén az idegekben.
A receptre pedig felrajzolt egy ék alakű ülőpárnát.

4 Comments

  1. Ha szükséged van párnára, szólj, édesapámék cége megcsinálja gyorsan és pontosan olyan méretre, amekkora kell!

  2. Olyanom nekem is van, mármint ülőpárna, nem kidolgozott izom. Szerencsére nem kajakozom, úgyhogy nem vagyok akkora veszélyben, mint te. Amúgy ha megfelelően választod meg a bringát, a kerékpározás megoldható ülés nélkül is. :)

  3. Először néztem furcsán, azt hittem, hogy a régi apácás viccre célzol. :-)
    De megnéztem a linket – és tényleg. Van kerékpár nyereg nélkül. Mondjuk ránézésre kell hozzá lábizom meg izület rendesen.

  4. Dr. Szöszi,

    Köszönöm, de nem akarok ekkora nagy feneket keríteni az ügynek. Bemegyek az első gyógyászati segédeszköz boltba és megveszem a legszimpatikusabbat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.