Fényképek

Nagyítás

Buli van a téren. Illetve volt. Hajnalban fotóztam, miután éjszaka a fiatalság jól érezte magát a szomszédos játszótéren.

Nagyítás

Ez pedig a korábban említett fenyegetés beváltása. Ezeket a borokat vadásztam Dalmáciában.
Balról jobbra:

  • Plavac Barrique 2004, Kuna (Peljesac)
  • Vrhunsko Babic 2004, Sibenik
  • Plancic Ivan Dolac, Barrique 2004, Hvar
  • Vrhunsko Milicic Dingac 2003, Dingac (Peljesac)
  • Vrhunsko Plavac Mili 2004, Ston (Peljesac)
  • Peljesac 2005, Dingac (Peljesac)
  • Plavac Peljesac 2003, Kuna (Peljesac) (Ezt rontottam el: Postup-ot akartam venni, de ugyanolyan volt a két cimke és félrenyúltam.)
  • Plavac Barrique 2004, Kuna (Peljesac)

6 Comments

  1. Háttérben a ferraripiros habzóvízgenerátor :-D
    Van még hely a borhűtőben?

  2. A habzóvízgenerátor éppen tönkrement, arra vár, hogy visszavigyem az üzletbe.
    A borhűtőben egyelőre fele-fele arányban vannak a sörök/borok, de a jövő héten érkezik a korábban említett csomag és onnantól kezdve csak borral lesz tele.

  3. A Peljesac-fsz. szerintem a legjobb hely Dalmáciában.

  4. Dobogós. Borban pedig tényleg nagyon jó. (Bár tegnap a sibeniki Babic is igen határozottan mutatkozott be, és a hvari boroknak is jó a hírük.)

  5. Vasárnap,hétfő,kedd,…,péntek…
    Akkor ugye már csak két üveg bontatlan ;)

    Ja most látom hogy a kép vasárnap készült, lehet hogy már csak díszelegnek az üvegek ;)

    8 /(Mama+Te)=4nap

  6. Jaj, dehogyis. Nem kocsisbor ez, hogy vedeljük.

    Az a jó ezekben a baromi drága, de baromi finom borokban, hogy tömények. Kitöltesz 1 decit a pohárba és egy órán keresztül kitart, mire apró, lassú kortyokban elfogy. Fontos a kortyolgatás sebessége is: ha túl gyorsan jönnek egymás után, akkor elszürkül az íz, nem érzed folytonosan azt a csodát, melyet az első kortynál éreztél.
    Ezekből a borokból bőven elég esténként 1-1 deci, elalvás előtt. Pont ez a jó is bennük: egy üveg bor, egy hétig tart – így sokkal elfogadhatóbb a 3-4000 forint/palack körüli ár is.

Leave a Reply to JoeP Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading