Érdekes ügykezelés 2

Apám, mibe nyúltam!
Ma egész nap hivatalokban mászkáltam, délután pedig kulcspozícióban lévő lakótársakkal randiztam. Ha most nekiállnék mindent megírni, Tolsztoj tűzbe vágná a ‘Háború és Béké’-t. Nem is teszem, már pusztán csak Tolsztoj iránti tiszteletből sem.
Legyen elég annyi, hogy egy ügyes trükk következtében a Vízmű úgy tekint rám, mint közös képviselőre. Immár három hónapja. Kár, hogy én nem tudtam róla. A Díjbeszedő pusztán azért nem perelt még be, mert egyrészt július végéig haladékot kaptunk, másrészt meg különböző adminisztratív okokból nincs is érvényes szerződésünk a Vízművekkel, így még nem tudták átjelenteni a nevemet. Ha rajtam áll, nem is fogják. Igaz, ekkor meg szerződésünk nem lesz.
Mindenesetre a Díjbeszedőnél már bemutatták az ÁNTSz és Tűzoltóság engedélyt a vízkorlátozásra. Amit őszintén szólva nem is bánnék, ugyanis mivel a társasház nem működik, így semmi eszközöm sincs arra, hogy kiverjem a szart a notórikus nemfizetőkből. Mert most már látszik, kik azok, akik nem adnak le valódi vízóraállásokat (ugye, Mystic) – aztán akik miatt éves szinten sokszázezres hátralékok gyűlnek össze. Jelenleg éppen másfél millánál járunk.

Elkezdtem felvenni a kapcsolatot egy artézi kutakat fúró társasággal. Nem röhög. Komoly.

8 Comments

 1. Üdv!

  Elsőre tényleg, viccesenn is hagozhatna az artézi kutas dolog, de nem. Az önellátó társasház kiválló iskolapélda lehetne, bár nemtudom, mennyi a terhelhetősége “vízhozama” egy ilyen kútnak. Az sem teljesen világos, hogy a szenyvíz szolgáltatás önmagában megrendelhető-e a víz és csatornázási művektől.
  Sok sikert, és pozitív eredményt kivánok.

 2. Kedves tőled, hogy ennyire közösségi embernek gondolsz, de most nem erről van szó. Egyrészt azért, mert itt pont a közösséggel van baj, másrészt azért, mert egy ilyen beruházás durván lakásonként 5-600e forint körül lenne – márpedig itt pont arról szól a történet, hogy egyes lakók semmi vízdíjat sem akarnak fizetni, mások pedig az esetleges havi ezer forintnyi többletköltséget.

  Nem, pusztán saját használatú artézi kútra gondoltam, azt is csak úgy az udvarra, nem bevezetékezve a házba. Ugyanis ahogy elnézem az esélyeinket, a rengeteg fafejű miatt rövidesen hosszabb-rövidebb vízelzárásokra kell készülnünk.

 3. Vigyázzál, mert ha nem játszod végig a kútfúratós cécót (elvi vízjogi engedély az illetékes vízügyi igazgatóságnál vízigénnyel, vízföldtani szakvélemény egy célszerűen a vízügyi ig.nál listázott pecsétes embertől, építési terv tózse, vannak cégek, amik ezt egybe eljátsszák neked, egy-kétszázezer forintból meg is van)
  és valamelyik jóindulatú szomszédod feljelent, akkor pedálozhatsz.

 4. JoeP vigyázz mert a furt kutat is be kell jelenteni és nálunk a szomszédnak még vízórát is tett ráa dél dunántúli vizügyi igazgatóság!

 5. Joep, én azt hittem családi házat vettetek…
  Erre itt ez a társasház sztori.

  Mindenesetre kezdem áldani az eszünket, hogy lakáskeresésnél az első 60-at nem vettük meg, néha csak apró kis kifogások miatt, mint pl. nagy az önkormányzati tulajdonrész a társasházban. Megéri közel hibátlant keresni…

 6. Pix,
  Hidd el, van ez annyira jó, hogy ez a vizes balhé eltörpül mellette. Most majd lesz egy nagy felfordulás, mert kidőlt a csontváz a szekrényből, viszont ha ügyesek vagyunk, ki tudjuk használni az emberek ijedtségét ahhoz, hogy utána már rendben menjenek a dolgok.
  (A gond az van, hogy az összes lakó úgy él, mintha családi házban lakna – pedig nem. Nagyon hasonló, de valami minimális együttműködésre szükségünk lenne. Ezt próbáljuk most megértetni az emberekkel.)

 7. Tudod, nekem az a véleményem, hogy a szolgáltató szolgáltat, én meg fizetek: hadd ne én futkossak utána a pénzzel. Mint ahogy régen jött a leolvasó, leolvasott, ment. Víz, villany, gáz külön. Most? Villany évente egyszer, gáz szintén, a vizet meg diktáljam be én, saját időmből saját költségemen. Persze tartsam is fejben mikor kell, mert nekik nem jó akármikor. Sorryka. Másrészt, előbbiek képesek havi átlagot levonni, tegye ezt a vízmű is, és akkor kb. pénzüknél lesznek, CSBM-sal kapják úgyis, bankszámláról. De bizisten, ha találok egy cédulát a postaládámban ami figyelmeztet, bediktálom. Ha nem találok, esetleg elfelejtem, van fontosabb dolgom is mint észbentartani, én nem unatkozom itthon egész nap.. meg különbenis pasi vagyok, az ilyesmi a nők dolga (de azt nem tartok) :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *