Dedó

Pedig visszafogtam magam, elég régóta nem politizálok a blogon – de ebben a sztoriban már nem is a politika a lényeg, hanem az az agyatlan, dedós hozzáállás, mellyel ezek az idióták kiröhögtetik magukat.

A Fidesz-frakció kivonult a parlamentből Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólalásáról az Egy éves az őszödi beszéd című, a párt által kezdeményezett vitanap kezdetén.

Ez a zavarba ejtő helyzet az Önök kérték, mégsem kérnek belőle címet viselhetné. Van némi zavar abban, hogyan kell normálisan vitatkozni – reagált a kormányfő a Fidesz kivonulására.

Érted: vitanapot kezdeményeztek, aztán amikor a másik megszólalt, akkor kivonultak a teremből. Vitakultúra. “Válaszolj, b+, de ha válaszolsz, kivonulok a teremből.”

11 Comments

 1. eleve az a tény mijen már hogy a mi pénzünkből ilyen faszságokra megy el nem kevés…vitanap az öszödi beszédről…nem kéne már elfelejteni végre (ezzel a sleppel együtt akik most fidesz és mszp néven tönkreteszik az országot minden tekintetben???)…

 2. Én nem nevezném őket idiótának. Már régen megmondták, ha fletó beszél, akkor kivonulnak.
  Csak tartották magukat ahhoz, amit mondtak.
  Megaztán szerintem nem is vele akartak vitázni.

  Egyébként pedig azon a beszéden és következményein nincs mit megvitatni…

  A Fidesz egyszerüen csak b***asz.

 3. igen, ezt jól látod; de azt se felejtsük el hogy az állandó kivonulásaik sehová sem vezetnek. Ebben az esetben a kivonulás – amikor is pont GyF egyik beszédéről van szó – teljesen érthetetlen. Ő a kulcsfigurája az öszödi beszédnek, s ha valakivel vitatkozniuk kéne, akkor az pont Ő.
  Igazából a beszéden vitatkozni tényleg kár…

 4. Wandor,

  Miért nem idióták?
  Teszem azt, bemegyek egy kocsmába, odamegyek a pulthoz és közlöm veled, hogy ha hozzám mersz szólni, bicskázás lesz. Majd megkérdezem tőled, mennyi az idő…

  Ha ez nem idiotizmus, akkor cinikus arrogancia. Melyik a jobb?

 5. És IT-ből is.
  Én már átettelek a szorakoztató blogok közé az IT-ből, a kedvenceim közt.
  Vajon visszateszlek valaha?

 6. x.y,
  Már vártam a kérdést. :-)
  A helyzet az, hogy volt egy laza súlypontváltás, az IT cikkeim lassan egy éve itt jelennek meg:
  http://www.microsoft.com/hun/technet/
  (Ha csak az én írásaimra vagy kíváncsi, akkor a jobb oldali ablakban tudod azokat legyűjteni. De szerintem a többiek is egész jókat irkálnak, nem érdemes csak rám koncentrálni. :)

 7. Én egy kicsit másként látom a helyzetet:
  Maradjunk a kocsmánál :)
  Mondjuk van egy ember, aki rendszeresen betér, és szédíti a közönséget nagyot mondással, hazugságokkal, amelyek ellentmondásban vannak más tényekkel, először csak mosolygunk rajta, de egy idő után elkezd idegesíteni (mert mondjuk rohadtul utálom ha hülyének néznek), akkor inkább – ha megjelenik – gyorsan megiszom a sörömet és távozom.

  És tökmindegy, hogy csak úgy betért, vagy megtudta, hogy arról vitázunk a többiekkel, mi az, ami igaz lehet a hazugságai közül.

  Nagyon tömören, de így is hosszúra sikeredett.

 8. Én sem értem a problémádat:

  JoeP te hülyeséget csináltál, meg akarom beszélni a többiekkel, azt akarom, hogy hallgasd meg, de ne szólj bele, mert a hülyeséged egyértelmű, amit nem lehet megmagyarázni.
  Persze lehet, hogy nincs igazam, és a te hülyeséged nem is hülyeség, hanem minden idők legbátrabb okossága, de én akkor sem vagyok kíváncsi a magyarázkodásodra.

  Politika ez is, a neve: Struccpolitika.

  Gengszterváltás kellene már nagyon. De nincs új hús a láthatáron :(

 9. Józsi,

  te meglepődsz azon, hogy a politikusok tartják magukat valamely ígéretükhöz? Nem mondom, nem gyakori dolog, de azért revelatív sokkot csak nem kéne okoznia. :)

  Egyébként sejtésem szerint Testtömegindex úr látja jól a helyzetet: olyan vitanapot akartak, ahol a fideszes felvetésre a KDNP válaszol, vagy a Fidelitas, esetleg a Lungo Drom, majd vissza.

 10. Amennyiben struccpolitika az ha megnézed az 5 évvel ezelötti mutatókat ( nem a KSH-t), és összehasonlítod az 1-2 évvel ezelöttihez, akkor, az biztos az…

  Persze autópályát lehet építeni, csak nem mindegy miből, mennyiért, hogyan, stb.
  Nyilvánvalóan kell az autópálya, csak nem mindegy, hogy kurvanagy hitelből, vagy az eddig befolyt bevételből van finanszírozva.

 11. Jaj wandor, mi lenne, ha arra koncentrálnál, amiről a cikk szól :)
  Kicsit kényszeres vagy nemde?
  A hetes pontban leírt gondolatmeneted úgy nézne ki pontosan, hogy miután rászoktál arra, hogy távozol ha bejön a nemszeretem ürge, egy nap mégis felhívod, hogy ugyan jöjjön már el ma este, mert beszélni akarsz vele. Jön, erre hazamész.
  Joepnek van igaza, idiotizmus, v. cinikus arrogancia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *