Szombaton egész nap fényképezőgéppel csavarogtam, így most leginkább fényképek lesznek.
Az első hosszabb sorozatra már régen készültem, de csak ma jött össze minden: hétvége, kora reggel, fotóapparát – így le tudtam kapni a reggeli utamat a munkahely felé.

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Miközben sétálgattam, azon meditáltam, mekkora szerencse kellene ahhoz, hogy akkor bújjon elő a nyúl, amikor pont nálam van a fényképezőgép. Nem sokkal később zörögni kezdett az avar, majd elő is mászott két vadnyufi az erdőből. Sajnos nem mertem közelebb menni, így eléggé homályosak lettek a képek, de remélem, látszanak a vadállatok.

Nagyítás Nagyítás

Egy újabb gyöngyszem: sorompó a semmibe. A Péterhalmi úton található eme csodálatos közlekedési akadály. Ja, és a fénysorompó működik.

Nagyítás Nagyítás

Persze a korai kelés nem volt öncélú. Céges hétvégi rendezvényt tartottunk Csillebércen, aholis a cégvezetés furcsa módját választotta az ebéd kalóriáinak lemozgatására: elmentünk evok falvat látogatni.
Hangok és felhangok a bejelentéskor:
– … Ebéd után átvonulunk a másik épülethez…
– (Kocsival lehet menni?)
– … Az akadálypálya nem veszélyes, többen is túlélték már…
– (De azok harminc kilós úttörők voltak és nem 110 kilós informatikusok.)
– … Ha bárkinek valami baja esne, azonnal szóljon…
– (És idejében tegyen zsebre 300 forintot.)

A rejtvényt kedvelő olvasókkal közlöm, hogy az egyik képen egy bloggert rejtettem el.

Nagyítás Nagyítás

A magam részéről nem mászkáltam, sőt, a buli végét sem vártam be, mert egyik kedvenc eseményem már javában ment a Városligetben. Már így sem volt az igazi, hogy fél négy körül értem oda: az első pár kóstolónál még találtam üres asztalt, a többihez már nemigen, sőt, magukért a borokért is igencsak tolakodni kellett. Szerencsére még az esti borzalmas tömeg előtt végigkóstolgattam az arra érdemeseket.

Nagyítás Nagyítás

Nagyítás Nagyítás

Azért meg kell jegyezzem, ez a mostani borfesztivál annyira nem jött be. Nyilván benne volt az is, hogy nem korán mentem oda, ráérősen, hanem rohanva, koradélutánra. De a felhozatal is elég béna volt: nyolc bor szerepelt a kóstolási cetlimen, ebből kettőt sikerült csak levadásznom. Komplett borvidékek hiányoztak…
Ráadásképpen a helyszín melletti vendéglátóhely is bedobott apait-anyait a rendezvény ‘sikeréért’ – amint valami akció történt a színpadon, felhangosították a kerthelyiségben a zenét, így – hiába a gyönyörű, nyugalmas helyszín – borzalmas hangkavalkádban kellett borozgatnunk.

Nagyítás Nagyítás