A CO2 dicsérete

Hiányzik. De nagyon.
Visszasírom a szikvizes palackot.
Ezek a pillepalackos ásványvizek teljesen kiszorították, pedig a lába nyomába sem érnek. Oké, ásványi anyagban biztosan jobbak. De én nyáron fröccsöt szeretnék inni, abba pedig buborék kell. És ez az, amit az ásványvíz nem tud: amikor kibontom, akkor még csak-csak. De amint félig kiürül az üveg, az atmoszférikus nyomáson a CO2 elillan a folyadékból, ami visszamarad, az meg minden, csak nem fröccsbe való szódavíz.
Szóval itt egy friss taszk: kinyomozni, új lakhelyem környékén merre van a legközelebbi szikvizes?

7 Comments

  1. Szódá(j/s)a válogatja…
    Ha biztosra akarsz menni, még kapható szifon és patron mindenhol…

  2. Mivel neked már van ásványvized, ezért már csak szódát kell belőle csiálni. Nekem nagyon bevált az az automata, ami egyszerre csak egy pohár szódát csinál abból a vízből amit beleöntök – ráadásul így a hűtőből is elővehetem, nem kell az egész szifont berakni, és akkor csinálok, amikor szükségem van rá. A bolt a József körúton a Baross utca és a József utca közötti szakaszon van a baloldalon, ha a Baross utca felől közelítesz. Van egy idióta weboldaluk is: http://liss.hu/liss/index.jsp?id=termekek_drinkmaster

  3. Le vagyok nyűgözve, mindkét link remek. Az elsőn találtam is egy közeli címet, a másik pedig… elég izgalmasnak tűnik. (Egy problémát látok, egy fröccshöz általában 1 deci szódawasszer kell, ez az automata meg csak 2,5 decit tud gyártani egyszerre. Legalábbis az adatlapja szerint.)

  4. na és? Majd 3-an fröccsöztök egyszerre. Vagy átállsz a házmester fogyasztására.

  5. Vagy a családból fog kis szódavizet inni frissítőnek.

  6. Á, nem így megy ez. Egyrészt fröccsözni akarok, nem vedelni, így a házmester kilőve. Másrészt meg elég hülyén nézne ki, ha minden fröccsnél keresni kellene valakit, akibe bele tudom tölteni a kimaradt szódát.

Leave a Reply

Your email address will not be published.