A boldogság kövér kék madara

Amióta 16:9-es tévénk van, azóta sokkal jobban érzem magam – a világ tele lett nálam alacsonyabb és kövérebb emberrel.

6 Comments

 1. Léccilécci, ugye csak viccelsz? Ne tedd, hogy csalódnom kelljen benned, és te is azoknak a táborába tartozz, akik sajnálják a 16:9-es tévéjük szélén maradó két fekete csíkot a 4:3-as adásnál…
  Arra a kompromisszumra hajlandó vagyok, hogy mint anyósomék Panasonicjánál azt a nemtomhirtelen milyen módot válaszd, ahol a kép tetejéből és aljából vág a készülék, kb. a csatornalogó közepéig.

  Off: hamárittvagyok… amikor múlt októberben Szlovákiában túráztatok, milyen térképszoftvered és térképed volt? Csak az iGO? A hosszúhétvégét a Hernád-áttöréssel akarjuk tölteni, és keresem a legjobb megoldást. :)

 2. Abszolút ismerkedési fázisban vagyunk a tévével. (A korábbi tévénk egy 17 éves Daewoo volt – azóta azért történt egysmás, ami most nekem újdonságként hat.) Tegnap kezdtem el játszani a képarányokkal, egyelőre a 16:9-en hagytam. (A 4:3 kép elég kicsi lett, ahhoz távol van a fotel.) Úgy vagyok, hogy ha nagyon zavarni fog, akkor majd visszaállok.

 3. Szlovák túra: az erdőben a hagyományos módszereket választottuk: gyakorlatilag térkép és túristajelzések. A GPS-ben iGO volt, tulajdonképpen iránytűnek használva: rögzítettem a Klastorisko koordinátáit, így mindig tudtuk, hogy merre voltunk tőle.
  A Hernád-áttörés egyébként teljesen egyértelmű terep – követni kell a Hernádot. :) A túristaút ott megy mellette, el se lehet téveszteni. Különösen azért, mert meglehetősen sok a mesterséges tereptárgy.

 4. Térkép beműtése PDA alá. Állítólag van rá lehetőség, én még nem mélyedtem el benne. A tapasztaltabbak a http://www.turistautak.hu oldalt ajánlják, illetve az Index törzsasztal GPS topikját.

 5. Tévé: hátigen, ezért beszélek én le minden rokont a 16:9-es 82cm átmérőjű tévéről… kisebb a rendes tévéadás képe, mint egy 72 centis hagyományoson.

  GPS: jaja, turistautak.hu megvan, vagyis inkább a helynek megfelelő változata, a slovakiamap.hu.
  Igazából azért kérdeztem, hogy hátha van olyan megoldás is, amit én nem találtam meg (most van a pda-n scannelt térképet kezelő gps progi, vektoros turistatérképes (GIS Russa, ez kell a turistautak.hu-s cuccokhoz is), és iGO) Remélem most nem tévedünk el, mint legutóbb (akkor nem volt gps, és csak ennyi infónk volt róla, hogy egy barát mondta, hogy “azt nézzétek meg, szép”, meg a neve :)

  Ui: bocsánatkérek ha a kezdőbejegyzés kissé offenzívre sikeredett, legkevésbé sem áll szándékomban az ilyesmi

 6. Ugyanezért nem vettem még 82-es LCD-t. Majd ha veszek akó 90+ vagy 100+ lesz. Kisebbnél a 4:3 ugyanaz, 16:9-ben nyertem, a nagyobbnál meg mindenképpen nyertem. Szeretek nyerni. Illetve dvd-t nézni. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *