Találós kérdés

Miközben a tévét állítgattam be, az egyik csatornán egy ezeréves magyar filmet találtam. Fülig érő vigyorral tettem félre a távkapcsolót és végigélveztem a történetet. Pontosabban nem is a történetet, hanem a technikai szinvonalat.
Vajon melyik filmről lehetett szó? Felsorolok néhány, a filmben látható tárgyat:

 • kőagyag virágtartó
 • LEGO rudak
 • kenyértartó
 • Villanykörte
 • porszívócső

Hm… lehet, hogy így túl nehéz a kérdés. Segítek: egyik tárgy sem a normális funkciójában vett részt a filmben… a virágtartó például lakóházként jelent meg.

8 Comments

 1. Tündérlalára vagy Pirx kapitányra tippelnék

 2. És tudja, és csak tudja… :-)
  Igen, a második volt az.

 3. Engem a bunsen égő lángjával meghajtott kávéfőző fogott meg igazán. De azért voltam annyira kicsi akkortájt, hogy bele tudtam élni magam, és a lézerszemű robottól például határozottan féltem legalább egy-két hétig elalvás előtt.

 4. Józsi, ez nagyon gyenge kérdés volt. Ezt csak az amerikai szarokon szocializálódott juppik nem tudják.

 5. A Tündérlalára nem emlékszem, az mi volt?

 6. Vegul vettel HD tevet? Reszletek?

 7. Vettem, de csak annyi időm volt, hogy összedugjam és megnézzem, hogy nagyjából minden működik-e rajta. Ja, és azt vettem meg, amellyel korábban már szemeztem.
  http://mivanvelem.hu/2007/05/21/mindenfele/

 8. Pirx-ben a szekrény magasságú oszcilloszkópon villogó lissajous-ábra tetszett mindig, meg az előtte ülő ember aki úgy tett mintha tekergetné valamelyik kezelőszervét. Igaz, még gyerek voltam de atyai behatásból adódóan az oszcilloszkópot (is) történetesen ismertem. Persze, az alufóliás cuccok se voltak semmik benne :) Lehet találni a neten retró képeket, Pirx-et is. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *