Budapest-Én 2:0

Ma megint kocsival mentem. Percre pontosan ugyanakkor indultam, mint a múltkor – de már tanultam az esetből, így nem mentem be a belvárosba, hanem a kertek alatt céloztam meg a munkahelyemet. Pestlőrinc, Rákoskeresztúr, Cinkota, Rákosszentmihály, Rákospalota, Újpest.
Nos, ez sem jött be. Három nagy sorompó van útközben, mindegyiket kifogtam, ráadásul az egyiket duplán. Aztán ott volt a tömérdek főút, melyek az agglomerációt kötik össze a fővárossal: amikor ezeket metszettem, mindig hatalmas dugókba keveredtem. Az M3-as után pedig masszívan beállt a forgalom, Újpesten tök ismeretlen utcákba keveregtem be, mert a főutak járhatatlanokká váltak.
1 óra 45 perc. A múltkori bejutás másfél óra volt. Hangsúlyozom, reggel fél hetes induláskor.
Tényleg nem tudom, hogyan lehet ezt mindennap végigjátszani.
A közeljövőben még egyszer kell majd autóval mennem – most már más lehetőség nincs, el kell indulnom fél hatkor. Hátha ez még működik.

15 Comments

 1. Én ezt nem értem…
  Egy kicsivel több idődbe kerül bejutni a munkahelyedre, aztán máris morgolodsz.
  Azt nemveszed figyelembe, hogy miutan beértél, nemkell, menni kezetmosni, és azon gondolkodni, hogy remélhetöleg semmilyen “bacit” nemszedtél össze..
  És a légkondi elönyeiről se feledkezzünk meg.
  Vagy csak én látom igy?

 2. Kedves x.y!

  Véleményed nem egyedüli, bár véleményem (mely az enyé) szerint nem helyes.
  Ha azt nézük, hogy üvegházhatás, környezet szennyezés, stb. Ezekért nagyban a co a felelős, és ugye ha egy ember egy autó akkor ha mindenki kocsival menne dolgozni akkor az sok(k).

  Tény, hogy néha muszály, azis, hogykényelmesebb (légkondi), és nincs annyi baci. De ha lehet akkor inkább tömegközlekedjün, kerékpározzunk.

  Minden jót Proxy.

 3. X.Y.
  A gond ott van, hogy nem kicsivel. Azt gondolom, hogy hajnalban elvárható lenne, hogy 25 kilométert maximum félóra alatt tudjak teljesíteni. A másfél óra talán csúcsforgalomban elfogadható. Talán.

  Bringával bent vagyok 1 óra tíz perc alatt, zuhanyzással együtt másfél óra. Bármikor. A tömegközlekedés, elismerem, gázos egy kicsit, de egy kézmosással megúszom, a metrón pedig tudok olvasni/aludni.
  Így jelenleg nekem büntetés autóval járni – és nem értem azokat, akik ezt önként teszik. Nem is beszélve arról, hogy mennyivel másabb hangulatban érkezem be: autóval jőve teljesen feszült vagyok. Kerékpárral, különösen a hideg vizes zuhannyal megfejelve, kipihent és aktív.

 4. Ja, és a költségekről akkor még nem is beszéltem.

 5. Próbáld ki, hogy egyszer takkerrel mész be, nagy valószínűséggel ismerni fogja a legtutibb utat.

 6. Ilyenkor örülök, hogy viszonylag a város szélén lakom, és dolgozni is kifelé megyek :) Dugó? Mi az? :) Az is igaz, hogy a hideg ráz a gondolattól is, hogyha be kéne mennem a városba…

 7. Heheh, néhányszor haverommal közlekedtem a városban, aki futárkodott egy ideig. Ő irányított, eképpen:
  – Tudod, hol vagyunk?
  – Halvány lövésem sincs.
  – A következőnél fordulj jobbra. A fenébe, ez tele van… Újra tervezés…

 8. pGy,

  Elég reménytelen. Majd nézd meg térképen, Pestlőrinc-Újpest között – leginkább a vasúti hálózat miatt – három lehetőség közül választhatsz. Ebből próbáltam most ki kettőt, a harmadikat meg ismerem annyira, hogy meg se kíséreljem.
  Majd a körgyűrű… ha egyszer elér addig.

 9. “és nem értem azokat, akik ezt önként teszik”

  Szerintem ez a posztszockó társadalom jellemzője. Mindenki belemerült a végtelen individualizmusba és önzésbe.

  Nehogymá sorba ke’jen á’ni a sörösüveggel, ide nekem a dobozosat, azt’ maj’ jó’ e’hajítom, ha üres. Mi az, hogy nem szarhat ide a kutyám? Fizetem az adót, nem? Nyalja föl a Demszky. Ne mondjad, hogy csődbe megyek. Ide nekem a személyi kölcsönt, azt’ lesz belőle házimozi meg kenyai szafari. Nem fogok büdös hajléktalanokkal metrózni, majd autózom. Kifizetem a benzint, annyit pöfögök, amennyit nem szégyelek.

  Még legalább 10 év… Legalább.

 10. “Kifizetem a benzint, annyit pöfögök, amennyit nem szégyelek.”

  LOL mondja ezt egy olajipari blogger :DD

  Legalabb bomlasztanad a rendszert belulrol, es nemcsak a szad jarna! :D

 11. Nehogymá sorba ke’jen á’ni a sörösüveggel, ide nekem a dobozosat
  Mondjuk erről a visszaváltók is tehetnek. A borosüvegek 60-70%-át pl. nem veszik vissza. Én nem is vacakolok velük, mind az üvegeket, mind a sörösdobozokat a szelektív kukákhoz visszük.

 12. Józsi,

  Szerintem EU-szinten kéne szabályozni a standard visszaváltható göngyölegeket, azokat pedig aztán EU-szerte kötelezően visszavehetné minden közért.

  Sör, bor, rövid, üdítő, mosópor, sampon. Miért ne lehetne a flakonokat újratölteni?

 13. Ennek körülbelül annyi realitása van, mint amikor a Fidesz azt követeli, hogy most azonnal növelni kell a bevételeket és csökkenteni a kiadásokat.
  Az ötlet nem rossz, csak éppen a megvalósítás lehetetlen.

 14. Szindbad, honnan veszed, hogy nem bomlasztom? Természetesen nem bomlasztom, csak a megfelelő irányba terelgetem.

  Egyébként meg a nyersolajból millió dolog lehet, nem csak gyökér autósoknak gyökér dugóduzzasztó pöfögnivaló.

 15. Az olaj az ipar disznója. Az utolsó darabkáig feldolgozzák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *