Day: May 7, 2007

Egy kis éji rekesz

Az éjszakai munka után nem tudtam ellenállni a békakórusnak és kimentem az udvarba. Fényképezőgéppel. Egy csomó kép nem sikerült, de az alábbi kettő igen. Az első olyannyira jó lett, hogy le is cseréltem gyorsan a háttérképet a laptopon.

Nagyítás

És közben brekegnek a békák, ezerrel…

Nagyítás

Teher alatt nő az autó

Ma végre nem szereltem semmit. Összeszerveztem a szerdai napot – nem semmi forgalom lesz a lakásban – és hazaszállítottam fél tonna betont. Igen, ezzel a Forddal. Jó kis autó. Ja, meg jött 36 méter betonvas is.

Hogy bírjátok?

Ma autóval kellett mennem munkába. Gondoltam, biztosra megyek. Fél hatkor keltem, fél hétkor indultam el. Nyugodt voltam, gondoltam, végigsöprök fél óra alatt a munkahelyemig. Nos, nem. Akkora dugóba futottam bele az M5 bevezetőn, később pedig a körúton, hogy ihaj. Direkt néztem: nem volt karambol, nem volt útépítés, nem esett az eső – ideális közlekedési körülmények voltak. Reggel hét előtt. És ennek ellenére 1 óra húsz perc alatt értem be.
Aztán három óra körül megléptem haza, mondván, hogy egy csomó mindent intéznem kell, a munkát meg haza tudom hozni, legfeljebb éjszakázok egy kicsit. Szóval, három óra. Az M3 leágazóig jól is haladtam a Róbert Károly körúton, utána viszont masszív betontömbként állt be a kocsisor. Csúsztatott kettessel araszoltam a Hős utcáig, majd gondoltam egy merészet és bevetettem magam a kőbányai dzsungelbe. A kocsin elment az alapjárat, a több, mint két órás araszolás kinyírta a kuplungot… örültem, hogy egyáltalán hazaértem.

Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy valaki ezt minden nap önként végigcsinálja.