Korrekció

Megjelent az új Technet magazin – és ez jó. Van benne egy általam írt cikk – és ez is jó.
Csak éppen a cikk bevezetője ment egy kicsit félre. Kénytelen vagyok jelezni, hogy ebben az esetben nem én vettem be a fogalmazásgátlót.

Az újságban megjelent bevezetés:

Akár tetszik, akár nem, mind a cégek közötti, mind a cégen belüli kapcsolattartásban az e-mail, mint kommunikációs csatorna kritikus fontosságúvá vált.
Mivel cégen belül is kritikus fontosságú az email, rendszerhiba esetén a rendszergazdáknak úgy kell rohangászniuk, mint zseblámpafényben pókoknak a falon. Sokkal fontosabb, hogy cégen belül le legyenek fektetve azok a levelezési szabályok, amelyek garantálják a a rendszere folyamatos működését és az elfogadható felhasználói élményt.

Az eredeti írás bevezetése:

Akár tetszik, akár nem, mind a cégek közötti, mind a cégen belüli kapcsolattartásban az email, mint kommunikációs csatorna kritikus fontosságúvá avanzsált. Ez nem csak azt jelenti, hogy rendszerhiba esetén a rendszergazdáknak úgy kell rohangászniuk, mint zseblámpafényben pókoknak a falon. Sokkal fontosabb, hogy cégen belül le legyenek fektetve azok a levelezési szabályok, melyek garantálják a rendszer folyamatos működését és az elfogadható felhasználói élményt.

Én alapvetően lojális vagyok, de ez a belepiszkálás eléggé rosszul esett. Nem lett tőle rövidebb a szöveg, nem szakmai jellegű a módosítás – ezzel szemben zavarosabb és sokkal rosszabbul megfogalmazott lett a cikk felütése.

2 Comments

  1. Jó hír: van lektor. Rossz hír: van még hova fejlődnie. De légy vele elnéző, nyilván eddig a szabásmintákat javítgatta :)

  2. Nem logikus: pont a szabásmintáknál kellene végtelenül precíznek lennie. Most képzelj el egy félrefogalmazott kisestélyit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *