Day: March 6, 2007

Aktívan

5 órája az ActiveSync-kel szopok. Amit be lehetett kapni, azt már mind bekaptam. Igaz, a feladat nem túl egyszerű: hozzunk szinkronba két laptopot és egy PDÁ-t.
Le kellene higgadnom, hogy pontosan leírjam a tapasztalatokat – de erre már nincs idő. Így csak átabotában:

  • A combine rossz. A combine gusztustalan. A combine opciót felejtsd el.
    A gond csak az, hogy nincs más. Amikor észleli ez a dög, hogy itt is, ott is vannak adatok, akkor a következő választást adja fel:

    • Combine a két hely.
    • Felülírjuk a PDÁ-t.
    • Nem csinálunk semmit.

    Ha te pont olyan helyzetben vagy, hogy a PDÁ-n vannak a jó adatok, akkor elvesztél. Csak a combine marad… meg a hajtépés. Ez az idióta ugyanis nekiáll gondolkodni. Helyetted. Például az összes családi ünnepet – a franc se tudja, honnan ismeri fel – berakja a ‘családi ünnep’ kategóriába. Ekkor természetesen mindegyik megduplázódik, mert lesz eredeti kategóriás, meg kiegészített kategóriás változat. A telefonszámok elől véletlenszerűen lehagyja a ‘+’ jelet – és ez természetesen megint duplázáshoz vezet. No, mindegy, kár is részletezni, a lényeg, hogy egy combine durván 3-4000 duplikált bigyót hoz létre. Minden alkalommal. Természetesen manuálisan kell kigyomlálnod a folyamat végén. Mindet.
    De akkor sem jársz jobban, ha van két totálisan összelőtt géped és mindkettőnél azt mondod, hogy mindkettő a PDÁ-t írja felül. A sokezer különbözet állandóan meglesz és egyszer csak meg kell nyomnod a combine gombot. Ahelyett, hogy lenne egy olyan opció, hogy a PDA írja felül a desktop gépet. Idióták.

  • Ez valószínűleg BB-t fogja érdekelni. Mivel nem győztem várni a tabletpc-re, először a benti géppel szinkronizáltam, kihagyva persze az emailt. Utána jött az otthoni gép – és nem engedte a levelek szinkronizálását, mert ezt mondta, hogy két partneri kapcsolat mellett ez lehetetlen. Azaz ugyanazt a hibát kaptam, melyet Jani is pár héttel ezelőtt. A különbség csak az, hogy nekem – ugyanezekkel a szoftverekkel, ugyanezekkel a hardverekkel ez a keresztszinkronizáció egyszer már működött.
    Nem részletezném az odavezető utat, elég csak a megoldás maga. Törölni kell mindegyik partneri kapcsolatot, majd először azzal a géppel kell kapcsolódni, amelyikkel email szinkronizációt is szeretnénk. Mivel ekkor még csak egy partner van, a szinkronizáció remekül létrejön. Utána jöhet a másik partneri kapcsolat, értelemszerűen itt már nincs emailszinkronizáció – de a többi működik.
    Most már csak azt nem értem, hogy ha ez működik, akkor miért kell kapásból tiltani, amikor fordított sorrendben rakom össze? Idióták a négyzeten.

Még az ág is húzza

Ha komolyan veszem, hogy az automatából kifejezetten cukor nélkül kért kávéba tényleg nem raknak cukrot, akkor azt kell hinnem, hogy a naftát enyvből főzik. Nem sokkal ezelőtt a nagy kapkodásban kiborítottam durván két deci kapucsinónak nevezett löttyöt – és az istennyila is ragad mindenfelé. (Két laptop, melyeket felváltva csépeltem, egy desktop a hozzátartozó monitor/egér/billentyű szentháromsággal, okostelefonok, palmtopok, doksik és spirálfüzetek.)
Mit mondjak… a takarítás jobban felébresztett, mint az ital tette volna.