Nem értem

Mostanában űrlapok kitöltögetésével ütöm agyon ráérő időmet. (Miiit??) Nemrég rágtam át magam az ügyfélkapus éves adóbevalláson, tegnap töltöttem ki négy évre visszamenőleg a NYENYI adatlapokat (micsoda agyrém, istenem)… ma pedig szóltak, hogy itt az ideje kitölteni a havi adóbevallásokat. Naná, ügyfélkapusan. És tessék észrevenni az apró részleteket: nem egy darab havi bevallást, hanem bevallásokat. Konkrétan a 0701, illetve a 0605 kódjelűeket. És alapvetően szerencsésnek mondhatom magam, hogy kimarad az életemből a 0708/0708M űrlapsorozat, mivel nemhogy más után, de magam után sem fizetek járulékot. Legalábbis, a mellékállásból.
Fontos, már csak a lelkinyugalmunk megóvása szempontjából is, hogy ha az ember észleli, hogy szívóágon van, akkor minden különböző hepciáskodás nélkül próbálja meg végigélvezni a folyamatot – mást úgy sem tehet. Lemondóan letöltöttem az abev2006 mai verzióját, a szükséges űrlapokat, telepítettem az egész kócerájt, majd szétnéztem, mi a mai program.
És nem értem. De nagyon nem. Csupa olyan hülye mezőkbe kellett számokat írnom, hogy pl. mennyi autógumit adtam el ebben a hónapban, mennyi pénzt adtam az Eximbanknak, mennyi szakképzési járulékot kell fizetnem… meg ilyen marhaságok. Egy darab olyan rovat sem volt, hogy akkor most mennyi is a havi bevételem, mennyi lett a kiadásom, azaz mennyi a havi sarc.

Ez nekem gyanús. Ebből büntetés lesz.
Mert nem értem.

3 Comments

  1. Én egyik este félálomban nekikezdtem az igen egyszerű (tényleg az) bevallásom kitöltésének, csak két-két számot kellett volna összeadni plusz az oktatási támogatás, majd ezeket beírni. Végén kijött, hogy 1,5m Ft-ot fog visszautalni az apeh nekem :D

  2. Végre egy sikersztori! :-D

  3. ha beküldeném, ha nem esne le a székről az ügyintéző és végül ha tényleg elutalnák, akkor sikersztori lenne:D

Leave a Reply

Your email address will not be published.