Day: February 5, 2007

Szürke hétköznapok

Ahhoz képest, hogy mind a múlt hétre, mind a mostanira laza megimerős/dokumentálós munkát terveztem, betakartak rendesen az incidensek – még ki sem másztam az egyikből, már jött a másik.
Aztán idehaza úgy fogadott a gépem, hogy belépés után feldobott egy login ablakot a www.coloradosheep.com oldalra. Ilyennel nem tréfálunk, a netről lekaptam egy spyware gyilok progit (AVG Antispyware), három és fél órája szkenneli a gépet, eddig 208 fertőzést talált. (1 low, 1 high, a többi közepes.) Nem rossz teljesítmény, ahhoz képest, hogy van egy szigorúra hangolt személyes tűzfal (Kerio), egy naprakész rezidens vírusvédelem (Symantec) és egy rendszeresen futtatott spyware irtó (Scanspyware) rajta.
Kész szerencse, hogy a tabletpc egyre inkább kezd normális munkaeszközzé válni, így ma este már arról indítgattam újra a céges Exchange szervert. Incidens, persze – miért kérdezed?

[Update]
A SpyBot azt mondja a Scanspyware progira, hogy malware – azaz hamis riasztásokat generálva kényszerít arra, hogy megvedd. Most telepítem döntőbírónak a Spyware Doctort. Boksz.

Polihisztor

Nem lehet könnyű.
Nem elég sok területen jónak lennie – mindegyik területen átkozottul jónak kell lennie. Méghozzá látványosan.
Csak így tud megküzdeni azzal a szomorú előitélettel, hogy “egy ember nem lehet több területen egyszerűen csak jó”.