Archetipusok

 • Rossz jobb oldali: MUK, csodaszarvas, mongyonle, el-kur-tad.
 • Jó jobb oldali: Bakker, kurva nagy gáz van velünk. Az MSzP sorra hibázik, oszt mégsem tudjuk lenyomni őket semmilyen eszközzel sem, már mióta. Miafaszvan velünk?
 • Rossz bal oldali: Apukám, addig van aranyélet, amíg a Zorbán van hatalmon a jobb oldalon. Addig akár az asztal közepére is szarhatunk, elég csak kiabálni utána, hogy “visszajön az Orbán!” – és már megint ránk szavaznak.
 • Jó baloldali: Bárcsak életre térne a jobb oldal, megszabadulna a mániákus vonásaitól és visszatérne a centrum közelébe. Akkor nekünk sem a polgárháborúval kellene foglalkoznunk. Lehet, hogy megszorítanák a baloldalt… még az is lehet, hogy néha nyernének – de talán az ország elindulna kifelé a gödörből. Nekünk is könnyebb lenne később jómódból politizálni.

3 Comments

 1. Kiábrándult: a teljes politikai elit megéri a pénzét. Ezt az országot belátható időn belül nem lehet talpra állítani, ezért csak egyetlen út van: innen elfele.

 2. Ja, nyilván ilyen is van. Meg olyan is, aki beleszarik az egészbe. A felsorolásban én inkább az aktív résztvevőkre koncentráltam.
  (Elmenni… ezen én is agyaltam rengeteget. De ha tényleg ilyesmiben gondolkodsz, akkor azt nagyon korán kell megtenni, amíg ki nem alakul valami masszívabb kötődés.)

 3. Ja értem. Csak azért írtam, mert tartok tőle, hogy mostanában ez a kiábrándultság a legjellemzőbb.

  (Hát a nagyon koránról sajnos lecsúsztam. Csak egy barátom szokott biztatni, stabil, jólfizető állása volt itthon egy multinál, most Kembridzsben (sic!:)) van, vett egy balkormányos BMW-t, és azt mondja, hogy egyáltalán nem volt nehéz. Csak találni kell egy jó állást, ha munka van, minden van.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *