Józsi néni praktikus tanácsai 3

Ha neadjisten, azzal vert meg a sors, hogy AAAA jelű ceruzaelemet(1) kellene vásárolnod, és már bejártad Záhonytól Szentgotthárdig az országot, és már túl vagy azon, hogy “ilyen fajta elem nem is létezik”… majd csodálkozva nézik a bemutatott, de sajnos már lemerült példányt… szóval még ne add fel. El lehet menni pl. a HQ Nedis-be, ahol ha szerencséd van és éppen jó hangulatú eladót fogsz ki, akkor megrendeli neked. Valószínűleg Lappföldről, mert mind a szállítási idő, mind az ár brutális. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor az eladó simán letagadja, hogy forgalmaznak ilyet.
És amikor végképp elszánod magad, hogy ma este most már tényleg konnektorba pisilsz, akkor borulj a vállamra, zokogd ki magad – és én elárulom, hogy bár nincs rájuk írva, de bármelyik téglatest alakú 9V-os elem tulajdonképpen 6 darab 1,5 V-os AAAA elemből van összerakva. Azaz veszel egyet, szétfeszegeted – és egy életre el vagy látva megfelelő elemekkel.

(1) – Létezik. Nekem pl. a tabletem tolla megy ilyen elemmel.

4 Comments

 1. Kicsit pontatlanok a fiúk. Az AAAA elemek méretben jelentősen kisebbek, mint az AAA elemek, tehát ahhoz, hogy ez működjön, még meg kell patkolni a rendszert néhány anyacsavarral.
  Ha AAA elemet akarsz, akkor egy laposelemet (4,5V) szedjél szét. Abban ugyanis három AAA van.

 2. Szia!

  Szerintem sétálj be a ramirisbe és ott GP elemek között megtalálod az AAAA-t is.
  http://www.ramiris.eu/termek.php?cikkszam=10826&csoport=Elemek%2C+akkumul%E1torok&page=1

  üdv,
  butcher

 3. Nem rossz. Bár ehhez tudtommal vállalkozói acc kell a Ramirisnél. Bár persze mindenkinek van legalább egy ismerőse, akinek van. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *