Tudtátok?

A közvetítő irodákban ellenőrizzük, hogy az általunk aláírandó megbízási szerződés milyen feltételeket, időtartamot, adatokat foglal magába. Tartalmaz-e például kizárólagosságot, mert ha igen, akkor a szerződésnek ellentételező része is kell, hogy legyen, méghozzá a nem teljesítés esetére közösen megállapított kártérítés összegére vonatkozóan.

cikk

3 Comments

  1. Ööö van ám sok ilyen ingatlaniroda. Fellelhetőségük: A vasorrú bába mézeskalácsháza és a hét törpe kunyhója közötti “Mese” sugárút.

    Ha véletlenül nem találnátok egyet sem, akkor mondjátok ki jó hangosan: Ilyen iroda a mesében sincs.

  2. Lehet, hogy nincs. De ha az emberek között elterjed, hogy ilyet is lehet kérni a kizárólagos szerződésért cserébe, akkor talán az OC sem köcsögösködik a kizárólagosan kizárólagos szerződéseivel – vagy kitart mellette, de akkor bevállalják a kártérítést is.
    Végül is, normális gazdaságban az van, amire igény van.

  3. Ezaz, a szolgáltatókkal keményen kell bánni. Sajnos a szockóban nagyon elpofátlanodtak és ez az attitűd nem sokat változott az elmúlt 2 évtizedben. Kell még egy, mire beáll az ügyfélközpontúság, de ehhez tudatos vevőknek kell lennünk. Használjátok sokat a vásárlók könyvét, alkudjatok, amikor csak lehet, kérjetek számlát mindig, előbb-utóbb jó lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading