Üde reggel

Ígérem, legközelebb óvatosabban gondolkodom.
Rendszeresen eszembe szokott jutni ugyanis reggelente, hogy zsebtolvajék miért csak a 4/6-os villamosokat kedvelik – hiszen mifelénk is olyan pofátlanul tömött buszok járnak ilyenkor, hogy néha el is kell engedni egyet-egyet, mert fizikai képtelenség felférni. (Sűríteni a járatokat reggelente? Ne hülyéskedj már.)
No, a metrón tűnt fel, amikor elő akartam venni a palmtopot olvasgatni, hogy már nyitva van a zippzár – pedig mindig be szoktam húzni. Gyors körbenézés: pénztárca, pda megvan, irattárca nincs. Fejben leltár: személyi igazolvány, jogosítvány, bérlet, vállalkozói igazolvány, Metro kártya, könyvtári olvasójegy, névjegyek, egészségügyi igazolások, TAJ kártya. A rohadt életbe. Matraccal fogok menni az okmányirodába.
De még szerencsésnek is tarthatom magam: ma akartam valutát váltani, ezért durván hetvenezer forint volt a pénztárcámban, plusz az összes bankkártyám. A pda elvesztése legalább annyira szíven ütött volna. De megúsztam, mert az igazolványtárca volt a legdekoratívabb darab.
Így csak időt vesztettem, de azt nem keveset.

7 Comments

 1. Meg pénzt is azért… Mindezek pótlása lesz kb 30-40e, ha jól számolom…

 2. Őszinte részvétem. :(

  Nekem szerencsére ilyen közvetlen tapasztalatom zsebtolvajokkal nem volt, más viszont igen, kettő is.

  Egyszer anyósomat lopta meg majdnem egy cigány az 51-es buszon, amikor jött lefele a felüljárón a Kökire, de szerencsére időben észrevette és patáliát csapott, nem sikerült neki. A buszvezető viszont utolsó bunkó volt, mert mindent látott, ennek ellenére a megállóban simán kinyitotta az ajtót, hogy a rohadék meg tudjon lógni.

  A másik meg velem történt, a 2-es villamoson. Szerintem a sok turista miatt kedvelt vadászterepe az is a zsebeseknek. Utaztam éppen hazafele és közben csak bambultam, majd arra lettem figyelmes, hogy egy csapat cigány (1 férfi és 4 nő) bámul, a pasas rögtön be is szólt erőszakosan, hogy “mit bámulsz?!” Mivel tényleg bambultam, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam a meglepetéstől, mentegetőzni kezdtem, hogy semmit. Erre még megfenyegetett, hogy az jó is lesz, mert különben bajom lehet. De utána csakazértis néztem őket, próbáltak egy turistapárt körülállni, gondolom ki akarták őket rabolni, de talán a felhajtás miatt nem sikerült nekik, végül leszálltak.

  Eggyel később (Eötvös tér) én is, aztán elsétáltam az akkor még működő Postabank-székházhoz és megkérdeztem az ott posztoló rendőrt, hogy ilyen esetben mit lehet tenni. Az meg megvonta a vállát és azt mondta, hogy semmit. Brávó, éljen a rendőrség! :I A turistákat meg közben meglopja egy csapat cigány a villamoson, ez az igazi “országimázs-építés”! :I

 3. Ja, mielőtt valami vadbarom rasszistázni kezd: az, hogy cigányok voltak mindkét esetben, tényközlés, nem vélemény.

 4. Sima notebook táskát. Ahogy egy informatikushoz illik.

 5. Aaa vazze, hat ezert kellene mar negyven eves fejjel audival vagy mercivel szepen kenyelmesen radiot hallgatva beautokazni a ceghez nem?

  … Bar nekem meg az automat loptak el, ugyhogy az se jobb …

 6. Kellene… de nem ebben a városban. Egyszer megpróbáltam. Utána azt mondtam, hogy inkább nem.
  http://mivanvelem.hu/2006/06/15/durva-teszt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *