Filmben élni

Az előző vásárlás mellékterméke, hogy amíg sorbaálltam, azalatt leemeltem a kínálópultról magamnak is egy mp3 lejátszót. Nem kell valami nagy dologra gondolni, ez egy 6900 forintos vacak, memória nélkül. (SD kártyás… az meg van otthon bőven.)
Eddig meglehetősen elzárkóztam a hordozható mp3 lejátszók elől, de ennek már nem bírtam ellenállni. Úgyis tele vagyok hangoskönyvekkel, naponta több, mint egy órát utazok metrón… miért ne kombinálnám ezeket össze?
Nos, az első tapasztalatok nem túl kellemesek. Annyira hangos az a nyomorult metró, hogy teljes hangerőn sem lehet tisztán hallani az angol szöveget.
De nem is erről akarok írni. Ma nemcsak a metrón hallgattam, hanem egész úton a fülemben felejtettem a dugót, szöveg helyett pedig zenét raktam be. Eszméletlen élmény volt. Úgy éreztem magam, mintha egy filmbe kerültem volna. Történtek körülöttem a dolgok, buszra fel, aluljárón át, metróra le-fel, buszra fel – és közben végig szólt az aláfestő zene. Eleinte Alvin és a Mókusok, később Timurlenk. Hihetetlenül illett a zene a tömegközlekedéshez. Nagyon élveztem.
Mondjuk azt nem tudom, mennyire hallatszott ki a zene… de valamennyire biztosan, mert hazafelé a metrón mellettem ülő nyanya orra érezhetően emelkedett percről-percre egyre magasabbra. Különösen a Szükségem van rád alatt vörösödött a feje. Gondoltam, elmagyarázom neki, hogy ez csak paródia, de másfél másodperc után letettem róla; nem úgy nézett ki, mint aki ismeri az irónia szó jelentését.

3 Comments

  1. Alkalom adtán próbáld ki az esti buszozást/villamosozást/metrózást valami finom elektróval. Az is élmény tud lenni.

    Tematikusan már-már túlzottan is passzol, de valami ilyenre gondoltam: http://www.bitlabrecords.com/cod/cod006.html

  2. Nyilván egy olcsó playerhez túlzás, de vegyél valamilyen in-ear fülhallgatót, nem próbálja túlharsogni a metrót, hanem kizárja a zajt. Podcastok, audiobookok is hallgathatóvá válnak. Sonynak már egész elfogadható áron vannak modelljei. Én a w900-as telefonhoz adott, biztos nem high-end sony modellel is elvagyok.

  3. Reggeli közlekedésben, tömegben kicsit pörgősebb Mark Knopfler a fülben garantáltan hozza ezt az érzést, számtalanszor eszembe jutott nekem is. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading