Remek parti volt

Előzmények:
Május végén voltam egyfajta természetgyógyásznál, akitől kaptam egyfajta speciális kezelést. Állítása szerint ezáltal az elkövetkező negyven napban ellenállóbb lettem az éjszakai fájásokkal szemben – viszont ebbe a negyven napba be kell iktatnom egy tíznapos méregtelenítő kúrát. Ennek az a lényege, hogy csak speciális ételeket ehetek (hajdinakása, köleskása, kukoricakása, barnarizs nyák), méghozzá egy nap csak egyfajtát. Inni ásványvizet vagy koffeinmentes teát lehet, azokból viszont sokat. Mivel június végén Horvátországba megyünk, így ahogy visszaértünk a bécsi kirándulásról, már dobtam is fel a platnira a hajdinát.

Egyvalamit felejtettem ki a számításaimból: azt, hogy Barnának elmaradt május végén az egri születésnapi partija. Márpedig ez minden évben nagy, összevont buli szokott lenni. Szüleim csörögtek ránk, hogy ugye megyünk? Mit lehet erre mondani? Barnának névnap/születésnap, az apjának születésnap, a kölykök meg egyébként is rég látták egymást… persze, hogy megyünk.

Anyám természetesen kitett magáért. Szombat kora délelőtt hurkával, sült kolbásszal és fasírtgombócokkal várt minket. Az egész előteret belengte a csemege uborka aromával keveredett sült kolbász illat. Ebédre húsleves volt, kijevi módra töltött rántott hússal, opcionálisan fokhagymásan lesütött hússal. Ebéd közben bontottak egy üveg bort, utána pedig jöttek a torták: egy diabetikus torta öcsém fiának és egy nagyobb joghurttorta a többieknek. Vacsorára anyám sütött egy nagy adag túrós süteményt, olyan tiroli rétes féleséget. Estefelé még beállított sógórnőm testvére, hoztak egy tepsi lúdlábszerű sütit. Mindezen kaják kint maradtak az étkezőasztalon, csipegetésre csábítva az arrajárókat.
Mindemellett apám előrelátóan már reggel behűtötte a sört, az esti meccshez.
Csak megjegyzem, a fentebb elsoroltak egytől-egyig a kedvenceim. Szemben azzal a kukoricaprószával, melyet végül egész nap kanalazgattam, meglehetősen savanyú képpel.
Innentől, úgy érzem, bármilyen kísértésnek ellent tudok állni.

 

 

2 Comments

  1. Szerintem direkt szivattak. ;)

  2. Vagy csak teszteltek…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading