Day: April 19, 2006

Miért írni 2

Egy újabb blogger érzett rá a blogolás előnyeire.

Lassan életem szerves részévé vált a blog írása és olvasása. Úgy tartozik hozzá a mindennapokhoz, mint az értekezletek, vagy a szokásos telefonok intézése. …
… Egyébként is, van egy nagy haszna az írásnak. Kényszerít a pontos fogalmazásra, hogy rendszerbe foglaljam benyomásaimat, gondolataimat. A történések homályos kontúrokkal, alaktalanul jelennek meg először. Az írás, vagy a kimondott szó nehezebben viseli a strukturálatlanságot és a pontatlanságot. A blog egyik előnye, hogy a nyilvános gondolatközlés regulázza magát a gondolkodást. És sokat számít persze, hogy olvashatom a reakciókat, az egyetértő és vitázó véleményeket.

Ugyanezt magyaráztam én is itt.

Betegség

Megírom a blogban, mert itthon úgysem hallgat rám senki. Emberek, a betegség nem arra való, hogy bepótoljuk elmaradásainkat.
A betegség vis maior. A betegség a ház, ahol nem ér a nevünk. A beteg embernek legalabb 1-2 napig nem szabadna mást csinálnia, mint gyönyörű viking balladákat hallgatni az ágyban, szolíd teázás közben.
A szervezet erőforrásai nem végtelenek – és már maga a betegség is azért következik be, mert ezek az erőforrások kimerülőfélben vannak.

Maródi

Habár most az Üzemeltetési Konferencián terveztem ücsörögni, de ebből semmi sem lett. Nej tegnap kapta el lányomtól a virnyákot, én meg ma reggelre. Hányás, fosás, fejfájás, hőemelkedés – ahogy kell.
Eleinte variáltam, hogy azért csak elmegyek, de aztán belegondoltam a kockázatba, hogy esetleg a Lurdy ház lerókázását valaki kritikának veszi – így inkább itthon maradtam.
Pontosabban elugrottam az orvoshoz.
– Doktornő mi lehet ez?
– Vírusos gyomorhurut.
– Biztos nem a választási kampány? – váltott reszelősre a hangom.