Day: March 28, 2006

Megítélés

Mindenkitől lehet tanulni valamit – morfondíroztam, míg a busz éppen beszorult a kereszteződésbe egy autós miatt, aki bátran nekiállt jobbról előzni. Scott Adamstól például az az alapelv épült be a gondolkodásomba, hogy mindenki idióta. Pontosabban mindenki belekeveredik olykor olyan szituációkba, melyekben idiótán viselkedik. Éppen akkor. Még a legintelligensebb ember is. Mert abban a pillanatban nem jól döntött.
Pont ezért sem szabad egy mozzanatból ítéletet mondani senki felett sem – hiszen valamikor mindannyian idióták vagyunk és könnyen lehet, hogy embertársunknál pont ezt a pillanatot kaptuk el.

Fejlemények kerékpár ügyben

Eszméletlen hetem van. Kénytelen vagyok zónákra osztani a napokat és csak arra koncentrálok, hogy az adott zónákban előírt munkákat elvégezzem.
Ma a kerékpár dolgát kellett munka után elrendeznem. Egy korábbi bejegyzésben Al helyretette a fejemben a dolgokat, így bátran mehettem szervízbe. Ahonnan egyből el is hajtottak, hogy ugye görbe a fogaskerék, elhajlott a váltó terelője… na és az is lehet, hogy a vázra applikált tartó is elhajlott, ami gyakorlatilag a váz végét jelenti. (B+ cipőfűző.)
Elküldtek egy másik üzletbe, ahová már záróra előtt öt perccel érkeztem meg… és ahol egy kellemesen antipatikus úriemberrel próbáltam zöldágra vergődni. Én ugyan felvetettem neki, hogy Shimano 105, de csak legyintett, hogy erre a bicajra kár lenne. A meggyőzés sikerült, mivel a váltó csere már amúgy sem volt bekalkulálva. Így lesz rajta egy Shimano RSX (52/42/30), ezzel remélhetőleg kijön az egész cucc, munkadíjjal együtt 20-25-ből.
És persze legközelebb a seggembe dugom a cipőfűzőt, nehogy még egyszer beakadjon.

ps. Viszont azt is tudom, mit veszek, ha gazdag leszek. Olyan országúti gépeket láttam az üzletben, melyekhez már testőr kell.