Day: November 22, 2005

Elkószált gondolat

Volt már olyan fantáziád, hogy milyen lenne más ember bőrében lenni?
Nézzük meg konkrétan. Van-e abban ráció, ha a mostani személyiséged más ember testébe kerül át? Uncsi. Mindenkinek két füle van, az edzettséget alakítani lehet, a szépség lószart sem ér, egészségügyi problémája meg mindenkinek van.
Sokkal izgalmasabb lenne mással nem csak testet, hanem személyiséget is cserélni.
Igen, de… honnan tudod, hogy ilyesmi nem történt még veled?

Üdén-frissen II

Korábban írtam itt egy windowsupdate kálváriáról. Azóta történt egysmás.

De… nincs filter menüpont a jobbklattyban és szürke a gomb a panelen… miafene…?! Oké, tudom, hogy az add-in-ok között van egy http filter ki/bekapcsolási lehetőség; és ha kikapcsolom, akkor ezt a jelenséget kapom. Csakhogy most nincs kikapcsolva. A legtudományosabb windows módszert választottam, néhányszor ki/bekapcsoltam a filtert, majd újraindítottam a tűzfalat. Semmi hatás. (Mental note: ezzel az ISÁval még foglalkozni kell a közeljövőben.)

Meglett a megoldás. Egy kolléga – egy meglehetősen bizarr jelenség kiküszöbölése érdekében – ideiglenesen kivette a HTTP protokoll paraméterei közül a web proxy filter engedélyezését. Aztán úgy maradt.
Az ember mindig tanul valamit.

Azóta egyébként belefutottam már egy hasonló esetbe a windowsupdate-tel. Éppen kezdtem megint tépni a hajamat, amikor sikerült megoldani a problémát: az ISA szerveren nem csak azokat a webhelyeket vettem fel a szabálynál, amelyeket a KB cikk megnevezett, hanem mindenhová engedtem a forgalmat. Ez a múltkori esetnél nem hozott megoldást, most igen.
Nagy dolog ez a technika.