Délután pihenésképp körbe kapcsolgattam a tévén és megragadtam az Eurosporton. A Benelux Nagydíjat mutatták és a riporter teljes extázisban közvetített. Mindez azért volt némileg meglepő, mert a képen vagy 300 kerékpáros ácsorgott tanácstalanul egy kukoricaföld szélén. Időnként bevágtak 3 versenyzőt, akik tekertek, mint állat, de a többiek csak szolidan piknikeztek; iszogattak, meg-megkínálgatták egymást, beszélgettek. Néhány sunyi az árokparton furakodott előre, lökdösődve.
A riporter nagyon nem értette a dolgot – ebből következően én sem. Egészen addig, amíg az RSS olvasómban nem landolt a következő hír.
Tehát. Az történt, hogy a vezető hármas jó 7 perccel meglépett. Az összes többi versenyző egy bolyba tömörülve nyomult utánuk – egészen addig, amíg a komplett boly el nem tévedt. Így kötöttek ki a kukoricásban. A versenyrendezőség helikopterrel találta meg a versenyzőket és egy motoros vezette ki őket a helyes útra.
Igenám, de közben az élboly jó tizenöt percre húzott el és visszautasítottak minden megállásra vonatkozó indítványt. Jogosan, hiszen nem ők tévedtek el. Végül intenzív mutogatással közölték velük, hogy amennyiben nem állnak meg, akkor ki lesznek zárva.

Így hát dühösen pihentek nyolc percet.