Day: June 12, 2005

Apró gyerek nagy napjai

Szombat délelőtt avatási ünnepség volt a Hűvösvölgyben.
Utána jutalomgyros a Westendben.
Este névnapi torta.
Másnap reggel pedig utazás az iskolai táborba.
Amint visszajön, megy vízilabda táborba.
De hétvégén már tépünk le Horvátországba.
Sok ideje nem lesz a pihenésre, mert utána ismét vizilabdatábor.
De már nem fogja tudni végigcsinálni, mert indul a gyerekvasutas nyári szolgálat – két hét, faházban.
Viszont nem hagyjuk ellógni a vizilabdát, augusztusban gyk. végig megy.

Még jó, hogy sok fénykép van róla.
Még jó, hogy a portréképemet sem hagyta elpazarolni.

(Kórosan mélyenszántó gondolkodók esetleg értelmezhetik szimbolikusan is. Egészségükre.)

Józsi néni praktikus tanácsai 1.

Amikor elájulsz az üzletben egy szobaszökőkúttól és működésbe lépnek a vásárlómirigyeid, nem árt a beteljesülés előtt továbbgondolni a történetet.
Ezt a dögöt ugyanis havonta pucolni kell. Eleve a műkő kötőanyaga – valami gusztustalan ragacs – folyamatosan oldódik bele a vízbe. Ha óvatlanul belenyúlsz megigazítani a szivattyút, kezed kihúzásakor pókhálóként fog rátapadni a térhálósodott víz. Belenyúlni pedig bele kell, mert nemcsak ragasztó van a vízben, hanem vízkő is rendesen. Az a kisebbik baj, hogy egy idő után minden szikla barna lesz – sokkal zavaróbb az, hogy a szivattyú először a tepsi alját, később az őrület határait súrolja. Egy ideig segít, ha megigazgatjuk, utána lehet befőzőgumival rögzíteni, hogy ne érjen az aljához. Így lehet kihúzni havi egy takarítással. Egy évig. Mert utána kegyetlenül repül a kukába a szivattyú és jön az új versenyző.
Persze ha irtózol az unalmas vasárnap délutánoktól, akkor szerezz be százat, ezeret. Remekül strukturálják a határtalannak tűnő szabadidőt.

Tömegközlekedés – máshogy

A Ses blogon találtam egy linket és csodálatos írásokba botlottam. Egy hapi (Perlaki Attila) ír azokról az élményeiről, melyeket mint a miskolci tömegközlekedés aktív formálója gyűjtött be. Pazar.
(Négy évig Kazincbarcikán szoptam a lombikot középiskolásként. Amikor csak volt egy kis időnk, téptünk be Miskolcra tengeni. Elképzelhető, hogy az írások okozta élményt nálam most a nosztalgia is erősíti – de elég erős anyag ez, megáll helyismeret nélkül is.)

Nagy könyv

Lefutott tegnap az eredményhirdetés, kiderült mely könyvek kerültek be a tizenkettőbe. Egri lévén örülök is az elsöprő sikernek, de azért meg kell említenem egy apróságot. Amikor nemrég meglátogattam a szüleimet és szó került erre a témára, apám megjegyezte, hogy nagyon meglepődne, ha nem az Egri Csillagok futna be; ugyanis az önkormányzat emberei sorra járják az iskolákat szavazólapokkkal.
Pestiek emlékezhetnek rá, nemrég a város is meg volt szórva Egert reklámozó óriásplakátokkal. Dolgozik a városmarketing – és még csak egy rossz szavam se lehet rájuk.