Megmagyarázom

Mit is jelentenek bizonyos jelek, testbeszédek.

Vészjelzővel álldogáló autó:
– Pontosan tudom, hogy itt tilos megállni, de szarok rá. (Copyright by DM.)

Főútvonalról lekanyarodó, kerékpárutat keresztező autós meredten figyeli, hogy van-e éppen látható holdfogyatkozás:
– Barátom, egészen biztos lehetsz benne, hogy nem fogok fékezni; a vér látványát pedig nem bírom elviselni.

4 Comments

  1. Nemrég is kommenteltem, de elszállt, ujra proba:

    Amig a biciklisek bemutatnak az autosoknak, amikor rádudálunk, addig sztem mindkét fél maradjon csendben.
    Miért is dudál az autos:

    1. A kresz szerint jobbratartási kotelezettség van, és eme szabály alol a bicajosok sem kivételek. Tehát bicajosok irány a járda széle..ha nem ott mentek, akkor ujabb kresz szegés, miszerint
    2. Senki sem akadályozhatja a forgalmat. Na most nekünk 50km/h a megengedett, a bicajosok max 20szal mennek. Asszem egyélrtelmu miért nem szeretjuk az uttest kozepen csalingázokat. Foleg, mert életveszélyes..nem nekunk..nekik..ugyanis az emberi karosszéria eléggé gyatrára sikeredett..

    pár évvel ezelottig én is nagy bicajos voltam. Még WCre is azzal. Vácra naponta oda vissza..a 2esen. És simán mehettem, soha semmilyen balaesetveszély nem volt, mindig a szélén mentem az uttestnek… manapság már nem mernék biciklizni, mert sok az autos és kevés a bicaj ut…ez sajnos tény. Ez ellen nem tesz az a magatartás, hogy a bicajosok daccbol az uttest kozepen csalingáznak, mert nekik szabad.

    Másrészt az autosok is egyre gyakrabban vészjelzoznek, ami megint csak kresszbe utkozik, lévén szabálytalanságot nem fed az elakadásjelzo..

    Nem szidom a bicajosokat, csak meg kell érteni, h BP vezetése nem pártolja ergo veszélyes most..talán a kovetkezo Pmester jobb lesz.

    Maradok Tisztelettel:

    DPS

  2. Szia DPS,

    Értem, amit mondasz, jelenleg én is kétlaki vagyok, és frászt tudok kapni a felelőtlen kerékpárosoktól.
    De nagyon nagy különbség, hogy ki játszik kinek az életével: a felelőtlen kerékpáros a sajátjával vagy a felelőtlen autós a máséval.
    Ezért vagyok én baromira zabos a pirosban zebrán áthajtó autósra meg a kerékpárutat szétnézés nélkül keresztezőre. (Az más, ha szétnéz és nem lát – de legtöbbször azért nem tudok szemkontaktot létesíteni vele, mert egyszer sem fordítja felém a fejét. Az ilyet tudnám pár percig análisan a kipufogójára csatlakoztatni.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading