Day: May 12, 2005

Elfújt felhők

Úgy kezdődött, hogy lányom tegnap délután elkezdett salátát csinálni, de hirtelen el kellett szaladnia valahová. Én közben hazajöttem és azt hittem, hogy ez már kész saláta. Be is vacsoráztam belőle, ahogy kell. Este derült ki, hogy ez még csak az eleje volt: hagyma és némi salátalevél. Éreztem én, hogy erős egy kicsit, de ismertem a lányom, tudtam, hogy mindig ipari mennyiségű hagymát használ.
Meg is lett az eredménye, 8 után jött a rettegett szúrós érzés gyomorszáj környékén – és még gyógyszer sem volt itthon. Hirtelen felindulásból ittam egy sört. (Van olyan, amikor a szervezet egyszerűen tudja, hogy mit kell belejuttatni.) És sikerült: egy fél óra után elmúlt minden bajom. (A biztonság kedvéért azért ittam még egyet.) Ebben az az érdekes, hogy roham környékén szigorúan tilos alkoholt inni, mert erősen savgerjesztő hatása van – ennek ellenére a sör időnként bejön.
A külön jó hír, hogy egy kicsit tartottam a prágai – jórészt gasztronómiai – kirándulásunk mellékhatásaitól. De ez az esemény megnyugtatott: ha bármi bajom lesz, csak találok Prágában egy korsó sört. Valahol.
Volt egy másik aggódásom is. Hétfő óta meredten néztem a vödör.yahoo.com-ot, hátha meggondolja magát és normális időt jósol a hétvégére. Tegnap délután még a következőt mutatta: szombat: light rain; vasárnap: shover; hétfő: light rain. Tehát azon a két napon, amikor csak fél napot leszünk ott, szemerkélni fog az eső, vasárnap viszont szakadni. És használt a szemmelverés! Tegnap éjszaka hirtelen váltottak és most már nagyon szép időt jósolnak hétvégére.
Lassan minden elrendeződik. Most már csak az kell, hogy Nej vizsgája sikerüljön holnap… legalább annyira, hogy legyen kedve még éjszaka inget vasalni. Más már nem jöhet közbe.

[Upgrade]
Izé, most már megint nem olyan jó a jósolt idő. Mi van itt? Meghülyült a béka a befőttesüvegben?