A dzsungel könyve



A nagy eseményről meg nem is írtam: pénteken lement az iskolai színelőadás. Gondoltam, lesz egy cikk, jó sok fényképpel… hát, nem. Induláskor álltam neki előkeresni a tölthető elemeket, de nem találtam egyet sem(1). Amelyek meg a gépben voltak…, nos már hetek óta ott voltak.
Az előadás első felében próbáltam vaku nélkül fényképezni, de borzalmas képek lettek. Átálltam vakura, de abból már csak négy kép sikerült – így pont a gyerek nagy jeleneteiről maradtam le: amikor elénekli a farkasoknak a kortesdalát illetve megverekszik Mauglival.
Ennyi lett, itt oldalt. Tessék észrevenni a heves mozdulattól önállósuló farkat. Szuper!

Megjegyzések:
– A gyerekkel közölték, hogy nagyon jó a jelmeze, teljesen élethű darázs. Sajnos nem ugrott be neki méhész nagyapja megjegyzése, miszerint a darázs a rovarvilág tigrise.
– Az osztályuk nyerte a legjobb jelmez kategóriát. Huh… nem dolgoztunk hiába.
– A megnyúzás – időhiány miatt – elmaradt; csak a kapucnit vették le róla és azt hajigálták Buldeóval. Így most Nej azon töri a fejét, hogy ha elég sokszor kimossa a ruhát, akkor egész jó kis termovelúr kezeslábas lenne belőle a gyereknek télire. Az érdekelt még nem tud róla.

(1) Az a baleset történt, hogy bár mindenkinek fővesztés mellett megtiltottam, hogy hozzányúljon a fényképezős elemekhez, mindenki úgy gondolta, hogy nem lesz abból semmi baj, ha elvesz két darabot – marad ott még épp elég. Nos, eredetileg hat elem volt félrerakva…

2 Comments

  1. Nem darázs az. Medve. De legalább Barna-medve :)

  2. Gondolhatod… megkapta ezt is. Be is van rágva a névválasztásra. (Én voltam:)
    Azt mondja egyik nap, hogy:
    – Miért nem találtunk olyan nevet, melyet normálisan lehet becézni?
    – Miért, hogy hívnak? – kérdeztem vissza.
    – Sötétbarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading