Elirigyeltem Varánusztól, hogy kakukkosóra pontossággal bejelzi a havi MCP magazinokat: én a DNRC hírleveleket fogom bekonferálni.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri Dilbertet. Valószínűleg sokan olvasták is Scott Adams valamelyik könyvét. De kíváncsi vagyok, hányan iratkoztak fel eddig Scott hírlevelére?

DNRC: Dogbert’s New Ruling Class.
Igen, ez nem Dilbert. Őszintén – kinéznéd abból a geekből, hogy hírlevelet indít? Ostobaság. A kutyája… az igen. Dogbert összes ténykedése ugyanis arra irányul, hogy leigázza a Földet minden élőlényével együtt. Persze egyedül nem fogja tudni irányítani a bolygót, ezért segítőtársakat toboroz maga mellé: ők lesznek az új rend uralkodó osztálya. Nagyon egyszerű bekerülni a csapatba; fel kell iratkozni a hírlevélre. Jelenleg 464000 jövendőbeli őrgróffal kell osztoznunk a Földön.

A Hírlevél több részre oszlik. Vannak rendszeres és eseti szekciók. A rendszeresek:

Induhvidual Quotes
Idézetek idiótáktól. (A DNRC szempontjából inDUHvidual minden olyan szerencsétlen, aki nem tagja a DNRC-nek.)

The winds of change aren’t what they used to be.

True Tales of Induhviduals
Hülye sztorik idiótáktól. Már tudom, hogy Adams honnan szerzi be az ötleteit.

One of the secretaries at our office made a copy of a document and put the original through the shredder. When I questioned this, she explained that the client did not need the document, and the file only needed a copy, so there was no need to keep the original document. She couldn’t understand my amusement.

Ask Dogbert
Hülye válaszok hülye kérdésekre.

Dear Dogbert,
I have been assigned to a committee. The leader of the committee doesn’t lead, so no one follows. There will be no consequences if I am kicked off the committee. How can I maximize my enjoyment and get myself expelled at the same time?
Dennis

Dear Dense,
At the start of every meeting, make a motion that your committee be designated a Tiger Team. Failing in that, continue to suggest other creatures, in descending order of ferociousness, until you get to Vole Team.
Sincerely,
Dogbert

Reklámszemét
Ja, a szerző ebben a hírlevélben értesít mindenkit különböző üzleti dolgairól. Ez az ára az újságnak.

Viszont tudni kell, hogy az idézetek és a sztorik valóságosak. Én is küldtem már be történetet; a rendszer tényleg működik.

Emellett Scott rendszeresen írkál apró műhelytitkokat, különböző megfontolásokat a rajzairól. A mostani számban például arról tudósít, hogy egy speciális betegség támadta meg: az agya blokkolja a kezét, ha rajzolni akar. Erre vásárolt egy érintőképernyős gépet, stylus-szal rajzol közvetlenül a monitorra – és az agya ezt már nem érzékeli rajzolásnak.

Feliratkozás a hírlevél végén található. A mostani szám a hatvanadik… jó kéthavonta szokott kijönni egy-egy példány.