Day: March 23, 2005

Igen könnyű hülyének lenni

A napokban buszon zötyögtem hazafelé. Jó négy megállóval a lakásom előtt a busz lassítás nélkül döngetett el a megálló előtt és egy pillanatra láttam, hogy lányom és a barátnője szemükkel követték a mellettük elhúzó buszt.
Ha nem lett volna teljesen tömve a jármű és nem lett volna nálam két bazi nagy cekker (2,8 kg Asimov), akkor valószínűleg előremegyek, bezörgetek, jól lecseszem a sofőrt – és hatalmas majmot csinálok magamból. Otthon ugyanis kiderült, hogy a gyerek intett a busznak, hogy nem akarnak felszállni. (A barátnőjének nem jó ez a járat.)
Kevésen múlt.
Mint ahogy a karácsonyi postás eset is.
Megjegyzés: Nagyon be vagyok rágva a postára. Egyszer biztosan meg is írom az okát. Ritka bizarr sztori.
Visszatérve. Novemberben megrendeltem négy karikatúra albumot az Amazonról. Dec. 20 körül dobta be a postás az értesítőt, hogy 3 db. megjött. Nem kicsit rágtam be, ugyanis otthon voltam és még csak nem is hallottam semmilyen csengőszót. Kocsiba vágtam magam, dodzsemeztem egyet a posta körüli szűk utcákban, leparkoltam egy jó messzi parkolóban, sorbaálltam vagy 20 percet és igen paprikás, sistergő gúnnyal teli mondatokat fogalmaztam meg magamban, mire sorra kerültem. Szerencsémre a nő nem hagyott szóhoz jutni, egyből felállt és elsietett a papírjaimmal. Rövidesen visszajött, egyik kezében egy könyv méretű csomaggal, a másikban pedig egy diplomatatáska méretűvel. Mögötte jött Béla, két kézzel cipelve egy bőrönd méretű csomagot. Ez volt a New Yorker album. Végül adtak egy zsákot, hogy el tudjam vinni egyedül a cuccot. Megnéztem volna azt a produkciót, ahogy ezt kihozza a biciklis haver.
Az egészben az a legérdekesebb, hogy jámbor, béketűrő fajta lévén (pedig éhes borja nagyokat lök rajta) egyáltalán nem szoktam hőbörögni. Úgy vélem, soha nem tudhatom a pontos okokat, amelyek miatt valaki számomra érthetetlenül viselkedik. De manapság annyira tele van a levegő közönnyel, érdektelenséggel, hogy ilyen eseteknél – legyek bármennyire is óvatos alak -, egyből biztosra veszem, hogy már megint szarnak rám.

Szuper laptop

Az Amazon egyik oldalán érdekes laptopot lehetett megvásárolni. A leírás szerint a VIEWSONIC TPCV1250S gépcsoda 10 GHz processzorral és 30000 GB merevlemezzel kelleti magát.
Azóta kijavították a nyilvánvaló elgépelést, de az időközben beküldött 90 darab vásárlói méltatást már nem lehet eltüntetni.
Ízelítőül néhány:

Bought this to use as a gaming system. “Pong” really takes full advantage of this computer’s capabilities.

I was playing The Sims on My Viewsonic TPCV1250S and it spontaneously became self-aware. It then proceeded to take control of my home X10 network, my stereo system, and my smart phone. It uploaded itself to the internet and escaped. I think it’s hiding out in the Google server cluster, plotting its next move. The machine is now an empty shell, useful only as a paperweight. Needless to say, I will be returning it for a refund.

Despite programming as carefully as possible, and feeding it with accurate data, the only answer I could get to my question was 42! What’s up with that? At least there wasn’t any floating point error…