Day: March 21, 2005

Társas lény

Huhh…

But the MBA alumni networks are quite powerful. That is one example. There are many such membership opportunities available. The right place can be, well, a golf club where the people that we want to meet hang out.
Some of these memberships cost a ton of money but I think they are more of investments than expeneses. The ROI for the right membership can be huge.
My personal example – membership with TEC, a network of CEOs worldwide, the largest of its kind.

Ez az, amit nagyon nehezen tudok megemészteni. Hogy csak azért lötyögjek együtt emberekkel, mert fontosak lehetnek akármilyen céljaim számára – nem pedig azért, hogy jól érezzem magam közöttük. És hogy erre a kapcsolatrendszerre egy valag pénzt is költsek…
Nem is lesz belőlem CEO soha.

Valószínűleg azért sem, mert természetem szerint irtózom mindenféle klubbos, egyesületi, szervezeti közösködéstől. Jelenleg egyedül a Magyar Bridzs Szövetségnek vagyok pártoló(?) tagja – de az is csak azért, mert ez a feltétele, hogy járathassam a Bridzsélet bridzsújságot.
Ezt megelőzően a Szivacs őrsnek voltam tagja. Az őrs missziója az volt, hogy névadónkhoz méltóan minden folyadékot felszívjunk. Ide sem léptem volna be, de pont részeg voltam, amikor összefutottam velük – és ezzel automatikusan teljesítettem a felvételi követelményeket.
Rég volt – jó 13 évvel ezelőtt meg is szűnt.

Mérleg

Túl vagyok a 4 napos itthoni tanfolyamon és alapvetően nem bántam meg. Szerintem többet tanultam, mint ha hivatalos okításon lettem volna – igaz, itthon reggel nyolctól este tízig nyomtam.
A laborgyakorlat kellemetlen csalódás volt. 512 MB RAM van a gépemben, de ez már ahhoz is kevés volt, hogy két előinstallált virtuális gépet elindítsak. A doksiban szó sem volt hardverkövetelményről.
Tűzfalról lévén szó, ettől meglehetősen okafogyottá vált a kattintgatás.
Ezzel szemben a könyv nagyon bejött. Sokkal töményebb, mint egy Training Kit. (A kettőt nem is lehet együtt említeni. Vagy ha igen, akkor a TK a Dörmögő Dömötör, a másik meg a Playboy.) Rengeteg információ, rengeteg tipp, esetleírások, szituációelemzések, 1000 oldal – nagyon ott van.
Ha a szerző időnként jeges fürdőbe is ült volna, akkor azt mondanám, hogy tökéletes a könyv. Így viszont sokszor elragadja az indulat és – azt kell mondjam, véresszájúan – próbálja igazolni, hogy az általa hőn szeretett termék hány kört ver a világ összes egyéb tűzfalára. Nem tehetek róla, de én végig kisebbségi komplexust éreztem a háttérben.
Essen szó a negatívumokról is. Kicsi fiamat kiírta az orvos egész hétre influenzával. Naggyon zokon vette, hogy én is itthon voltam a héten és emiatt nem tudott egész nap tévét bambulni az ágyból.